Hoppa till huvudinnehåll

Nya vändningen i Cristiano Ronaldos våldtäktsfall – nu vill polisen i Las Vegas ta del av stjärnans dna

Cristiano Ronaldo.
Cristiano Ronaldo. Cristiano Ronaldo. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo anklagas ha våldtagit en amerikansk kvinna i Las Vegas år 2009. Nu rapporterar Wall Street Journal att polisen vill jämföra den portugisiske storstjärnans dna med ett prov från en klänning.

Det var i slutet av september som Kathryn Mayorga steg fram och anklagade Cristiano Ronaldo för våldtäkt i en intervju för den tyska tidningen Der Spiegel.

Den påstådda våldtäkten ägde rum år 2009 och Mayorga anklagade i intervjun Ronaldo för att ha köpt hennes tystnad.

Ronaldo själv har ”bestämt” nekat anklagelserna.

– Våldtäkt är ett avskyvärt brott som strider mot allt jag är och allt jag tror på, skrev Ronaldo på Twitter strax efter anklagelserna.

Polisen i Las Vegas inledde i samma veva en utredning kring våldtäkten. Enligt lagen i Nevada preskriberas aldrig våldtäktsfall och Ronaldo kan därmed fortfarande ställas inför rätta.

The Wall Street Journal (bakom betalmur) rapporterar nu att polisen nått framsteg i utredningen. Enligt tidningen ska polisen ha hittat dna på klänningen som Mayorga bar under kvällen i fråga.

Polisen ska ha lämnat in en begäran till rättsmyndigheter i Italien för att få ett prov på Ronaldos dna för att kunna jämföra det med provet från klänningen.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport