Hoppa till huvudinnehåll

Efter segern över Sverige: Finlands fotbollslandslag föll mot Estland i Qatar

Rasmus Karjalainen i fotbollslandslaget.
Rasmus Karjalainen gjorde Finlands enda mål. Rasmus Karjalainen i fotbollslandslaget. Bild: Jaakko Stenroos/All Over Press fotboll,Finlands herrlandslag i fotboll,Rasmus Karjalainen

Finlands fotbollsherrar öppnade året med en seger över Sverige, men i säsongens andra träningsmatch blev Estland en för knepig motståndare. Rasmus Karjalainen stod för Finlands enda fullträff med sitt första landslagsmål.

Finland förlorade mot Estland med 1–2 i träningsmatchen i Doha i Qatar. Det här var redan den fjärde gången som lagen mötts under de senaste 14 månaderna och Finland hade vunnit de tre tidigare.

Trots att Finland var favorit och förde spelet så var det Estland som utnyttjade sina chanser bättre. Öppningsmålet kom i den 35:e minuten då Gert Kams pangade in en frispark bakom Walter Viitala i det finländska målet.

Då en dryg timme spelats förde Henri Anier Estland upp i 2–0-ledning.

Då 81 minuter spelats fick Finland äntligen hål på Estland då Rasmus Karjalainen slog till efter en passning av Lassi Lappalainen. Målet var Karjalainens första i A-landslaget.

Finland som redan tidigare under matchen hade haft flera målchanser var nära utjämning ännu i slutet. Karjalainen fick en utmärkt chans att göra sitt andra mål men lyckades inte.

Matchen mot Estland var landslagets sista under lägret i Qatar. På tisdagen hade Finland slagit Sverige med 1–0.

Den 23 mars öppnar Finland EM-kvalet med en bortamatch mot Italien.