Hoppa till huvudinnehåll

Lördagsquiz: Har du koll på NHL:s poängkungar och vem som golvade Robert Helenius?

Robert Helenius hänger på repen.
Robert Helenius har bara råkat riktigt illa ut en gång under karriären. Robert Helenius hänger på repen. Robert Helenius,frågesport

Yle Sportens lördagsquiz är tillbaka med tio kluriga frågor. Hur många rätt får du?

Robert Helenius är en stryktålig boxare – han har bara knockats en gång under proffskarriären. Vem slog ner Helenius i april 2016?

Den norske skidkungen Petter Northug lade av med sin elitsatsning i december. Förra veckan fyllde han år. Hur gammal är han?

Boxningslegendaren Mohammad Ali har en dotter som också hon trivts i ringen. Vad heter den nu 40-årige dottern i förnamn, som gick 24 matcher med 24 segrar och 21 knockouts som resultat?

Enligt tennisorganisationen WTA har Serena Williams tjänat ihop 88 miljoner dollar på att spela tennis. Det är dubbelt mer än damspelaren som är tvåa på listan. Vem är det?

Sjukdomen ALS har också ett annat namn på engelska: Lou Gehrig's disease. Det efter att idrottsmannen Gehrig avlidit av sjukdomen som 37-åring 1941. Vilken sport höll Gehrig på med?

Seglaren Tuuli-Petäjä Sirén tog OS-silver i London 2012 och trivs ute på havet. I vilken klass tävlar Sirén?

Mikko Rantanen har stormat fram i NHL och är en av kandidaterna till segern i poängligan. Förra säsongen var Connor McDavid statistiketta. Hur många poäng gjorde han under grundserien?

En stark höst i Premier League fick Liverpoolfansen att drömma om en 19:e ligatitel. När vann laget senast den engelska ligan?

Fotbollsspelaren Adelina Engman flyttade till Chelsea i somras. Vilken svensk klubb lämnade landslagsliraren?

Henri Kontinen blev den första finländare att ta en grand slam-titel i tennis då han vann mixeddubbeln i Wimbledon 2016. Vem spelade tillsammans med Kontinen?

Läs också