Hoppa till huvudinnehåll

Mäkäräinen fortsätter att svaja på vallen – hämtade ändå in 22 placeringar i jaktstarten

Kaisa Mäkäräinen, 2017.
Kaisa Mäkäräinen, 2017. Bild: imago/Eibner Europa/All Over Press Kaisa Mäkäräinen

Snabb i spåret men fortfarande svårigheter på vallen. Så kan man sammanfatta Kaisa Mäkäräinens jaktstart i Oberhof där hon åkt upp sig från 44:e på start till 22:a i mål.

Efter den strålande starten på säsongen fick Kaisa Mäkäräinen en del att fundera på i samband med tävlingarna i Nove Mesto strax före jul. Mäkäräinen åkte hem med många straffrundor och placeringar långt från det hon brukar göra.

Hade hon hittat skytteformen under julpausen var den stora frågan inför den här veckans tävlingar i Oberhof? Svaret blev nej. Mäkäräinen bommade fyra skott i sprinten i torsdags och i dagens jaktstart blev det fem straffrundor.

Det ska sägas att de yttre förutsättningarna inte var de bästa. Hård vind, regn och dimma gjorde tävlingen minst sagt utmanande.

Första liggande förstörde tävlingen

Mäkäräinen gick ut i spåret som 44:e dam och fick en riktigt tung start på tävlingen. Hon bommade tre skott i första liggande skyttet och tappade till en 55:e plats.

– Jag hade ganska så mycket otur där, det kom den ordentlig vindpust då jag skulle skjuta, säger Mäkäräinen till Yle efter tävlingen.

Efter den djupdykningen lyckades hon hålla ihop skyttet och träffade sedan samtliga skott i andra liggande och första stående. Då fanns fortfarande chansen till en placering bland de tio bästa men i det sista stående skyttet kom ytterligare två bommar.

Mäkäräinen var näst snabbast i skidspåret och åkte till slut upp sig till en 22:a plats. Hon förlorade med två minuter och 20 sekunder till dagens vinnare Lisa Vittozzi.

– De två nollorna gjorde att självförtroendet blev bättre. Jag fick se att jag fortfarande kan, det är bara säkerheten som saknas. Det gäller att få bort misstagen, säger hon.

Vittozzi gick ut först i spåret och tog sin andra raka seger. Italienskan bommade två skott och vann till slut med 14,5 sekunder före Anastasija Kuzmina.

Resultat:

1. Liza Vittozzi ITA 32.32,9 (2)
2. Anastasija Kuzmina SVK +14,5 (4)
3. Anais Chevalier FRA +27,9 (5)
4. Anais Bescond FRA +36,2 (4)
5. Dorothea Wierer ITA +37,4 (3)
------------------------
22. Kaisa Mäkäräinen FIN +2.20,0 (5)

Läs också

Nyligen publicerat - Sport