Hoppa till huvudinnehåll

Ryssland tog en överlägsen seger i herrstafetten i skidskytte – Finlands kvartett sista laget som tog sig i mål: "Mycket bättre än i sprinten"

Rysslands skidskytteherrar uppställda på rad.
Rysslands herrar var i en klass för sig idag. Rysslands skidskytteherrar uppställda på rad. Bild: AFP / Lehtikuva skidskytte,Världscupen i skidskytte

Precis som i damstafetten blev det en rysk stafettseger på herrsidan i skidskytte. Det ryska laget segrade med klar marginal före Frankrike och Österrike. Sverige var bästa nordiska land med en femte plats. Finland kämpade sig med nöd och näppe över mållinjen.

Ryssland hörde till de absoluta segerfavoriterna på herrsidan, men precis som på damsidan fanns det många lag med segerpotential.

Det var sist och slutligen Ryssland som var starkast då man vann överlägset. Tvåan Frankrike kom i mål över en minut efter vinnarna. Österrike var trea.

Det ryska ankaret Alexander Loginov kunde i lugn och ro defilera i mål med en rysk flagga i högsta hugg.

Sverige slutade femma och Norge, som fick klara sig utan bröderna Bø, placerade sig på en sjunde plats.

Finland på sextonde plats

Det finska herrlaget bestående av Tuomas Grönman, Tero Seppälä, Olli Hiidensalo och Tuukka Invenius klarade sig bättre än det finländska damlaget som varvades och inte fick slutföra tävlingen.

Finland kom i mål på 16:e plats i herrtävlingen, över åtta och en halv minut bakom de ryska segrarna.

– Det var nu mycket bättre än i sprinten. Imorgon är det resande som gäller och på tisdagen lätt träning, kommenterade Hiidensalo för Yle.

Finlands skytte fungerade dåligt och herrarna tvingades till två straffrundor och hela 16 reservpatroner. Finland var därmed det sista laget att ta sig ända in i mål.

Tolv lag varvades och plockades av banan.

Resultat, herrar:

1. Ryssland (0+6) 1:20:54.3
2. Frankrike (1+8) + 1:01.1
3. Österrike (1+7) + 2:18.6
4. Tjeckien (1+10) + 2:36.0
5. Sverige (1+7) + 2:42.7
-------------------------------
16. Finland (2+16) + 8:40.7

Läs också

Nyligen publicerat - Sport