Hoppa till huvudinnehåll

Intresserad av att provfilmas för ny tv-serie? Vi söker ungdomar i åldern 12-16

Affisch med ansikte av pojke och uppmaning i text att söka till uttagning för ny tv-serie
Det hålls öppna provfilmningstillfällen i Borgå, Åbo, Helsingfors och Vasa. Affisch med ansikte av pojke och uppmaning i text att söka till uttagning för ny tv-serie Bild: This content is subject to copyright. tv-serier

Virala genier är en rolig, rörande och underhållande tv-serie som spelas in under sommaren 2019. TV-serien baserar sig på den humoristiska ungdomsromanen ‘’ZOO! Virala genier’’ av författarna Kaj Korkea-aho och Ted Forsström.

Högstadiet, där vår huvudkaraktär Atlas går, är som en ”djungel” och han försöker överleva som alla andra. Det blir inte lättare av att hans bästa vän Elliott har flyttat till andra sidan jorden och han plötsligt måste hitta nya kompisar.

Men Atlas klarar sig med sin ironiska humor, kreativa fantasi och sitt kritiska tänkande. Virala genier handlar om att hitta sin plats både på jorden och framför allt i sitt eget huvud.

I jakten på personerna för huvudrollerna ordnar produktionsbolaget en castingturné i Svenskfinland för att provfilma ungdomar på flera orter, allt från Borgå till Vasa. Produktionsbolaget uppmuntrar att alla i åldern 12-16 år, oberoende av hurudan man är, ska söka med!

Ingen tidigare erfarenhet krävs.

Datumen för de öppna provfilmningstillfällena är följande:

23.1 Borgå, Kulturhuset Grand
26-27.1 Helsingfors, Annegården
30.1 Åbo, Gillesgården
2-3.2 Vasa, Ritz

Inga förberedelser behövs men en förhandsanmälan kan vara bra att göra för att försäkra sig om en plats. Mer information och förhandsanmälan hittar man på adressen www.viralagenier.fi.

Vid övriga frågor kan man kontakta Inka Hietala Sadian och Isa Antas, per telefon 040 042 2930 eller per e-post: casting@citizenjaneproductions.fi

Serien regisseras av Elin Grönblom (Steffi, Sommarkollo, Fanny) och kommer att spelas in sommaren 2019.

Ansvarig producent för serien är Leila Lyytikäinen vid Citizen Jane Productions.