Hoppa till huvudinnehåll
Ämnessidans huvudbild för Hajbo

Skådespelare sökes till Hajbos nya dramaserie

barn
barn barn (åldersgrupper)

När Solhagens skola får en ny rektor förändras allt. Eleverna poängsätts och delas in i elit och förlorare där bara de som är bäst på allt har en framtid i rektorns vision om världens bästa skola.

Endast fyra elever ser igenom rektorns onda plan och med gemensamma krafter börjar de kämpa för att slåss mot det som håller på att förstöra allt som är gott i deras värld.

Hur stark är vänskapen och vad är man beredd att göra för att få en plats hos vinnarna?

Avundsjuka och svek, men också starka vänskapsband och kärlek uppstår i Solhagens kamp mot makten som vill ta över allt och alla.

Nu behöver vi skådespelare i åldern 10-13 år för både huvudroller och mindre roller.

I skolorna Gerby, Solf, Sundom, Haga, Vasa Övningsskola, Norra Korsholm, Smedsby-Böle, Tölby-Vikby och Kvevlax har femteklassisterna möjlighet att delta i en casting på skoltid.

Om vi inte kommer till din skola, eller om du inte går i femman, har du möjlighet att komma på en öppen casting lördagen den 19.1 i Ylehuset på Abborrvägen 20, Vasa. Samtidigt sökes också förmågor som kan delta i Hajbos övriga program, som till exempel programledare.

I detta första skede av castingen får du berätta lite om dig själv och så får du några uppgifter som du får göra tillsammans med ett par andra barn.

Inspelningarna äger rum hela juni, första veckan i juli samt 14-23 oktober höstlovet, i Vasa. Under våren deltar de uttagna skådespelarna i utbildningar och övningar, oftast efter skoltid.

Serien kommer att sändas från och med hösten 2019 i Yle Fem och på Arenan. Serien kommer också att ha innehåll i sociala medier.

Du kan anmäla dig till castingen senast torsdagen den 17.1 kl.13 till e-postadressen asa.svarvar@yle.fi. Om du har frågor kan du skriva till samma adress eller ringa numret 040-484 1413.