Hoppa till huvudinnehåll

"Ett fint minne" – HIFK kämpade fram två poäng i chefstränaren Ari-Pekka Selins jubileumsmatch

Tommi Santala och Mikko Nuutinen i närkamp.
HIFK:s Tommi Santala och KalPas Mikko Nuutinen i närkamp. Tommi Santala och Mikko Nuutinen i närkamp. Bild: Lehtikuva HIFK Hockey,KalPa

Ari-Pekka Selin stod på tisdagskvällen bakom bytesbänken för 600:e gången som chefstränare i ishockeyligan. Presenten? En kämpaseger över KalPa – som tvingade matchen till straffar.

Matchen mellan HIFK och KalPa i Helsingfors ishall på tisdagskvällen visade sig bli thrilleraktig.

Den första perioden bjöd inte på några mål, och då nollan spräcktes sex minuter in i den andra perioden var det inte heller något dussinmål som gästerna spelade fram. Det var Jaakko Rissanen som stod för den läckra framspelningen och Alexandre Texier som pangade in pucken.

Sju minuter senare var matchen ändå kvitterad. Ryan O’Connor stod för målskyttet då HIFK hämtade upp sig till 1–1.

Ordinarie speltid bjöd inte på ytterligare mål, även om HIFK hade några jättelägen att avgöra matchen alldeles i slutet på den tredje perioden. Erik Thorell och Teemu Eronen klarade ändå inte av att utnyttja sina målchanser.

"Skulle ha varit kul med tre pinnar"

Förlängningen kunde inte heller vaska fram en segrare och istället blev det straffar som avgjorde. Där var HIFK-spelarna på hugget.

Både Tommi Santala och Ilkka Kangasniemi satte in pucken – samtidigt som KalPas båda försök misslyckades – och HIFK knep två poäng.

– Det gick undan på isen I dag. Vi spelade på det sättet vi ville göra och lyckades ta poängen i dag. Det skulle förstås ha varit kul med tre pinnar, men vi kämpade oss fram till två, säger målskytten O’Connor på HIFKs hemsida.

– Målvakterna gjorde grovjobbet i dag. Ifall vi hade varit lite skarpare med avsluten kunde vi ha spikat resultatet redan tidigare, kompar i sin tur Markus Kankaanperä enligt STT.

600:e matchen för Selin

HIFK-lotsen Ari-Pekka Selin firade i sin tur ett mäktigt jubileum på tisdagskvällen. Matchen mot KalPa markerade nämligen Selins 600:e som chefstränare i ishockeyligan.

Av de aktiva chefstränarna i ligan är det fjärde mest.

– Ett fint minne. Min 600:e match och dessutom seger. Man måste vara tacksam, säger Selin enligt STT.

Segern var HIFK:s andra på raken och laget steg samtidigt upp till sexa i ligatabellen. KalPa ligger i sin tur elva.

Resultat, ishockeyligan:

HIFK – KalPa e.str. 2–1 (0–0, 1–1, 0–0, 0–0, 1–0)
26.36 Alexandre Texier (Jaakko Rissanen, Otto Leskinen) 0–1
33.47 Ryan O'Connor (Erik Thorell, Joonas Lyytinen) 1–1

Atte Engren, HIFK 7+7+6+5=25
Denis Godla, KalPa 5+13+9+2=29

Publik: 6 636

Läs också

Nyligen publicerat - Sport