Hoppa till huvudinnehåll

Vidjeskog klar för KPV – tränaren nöjd med nyförvärvet: ”Passionerad, hungrig och dessutom en lokal produkt”

Adam Vidjeskog och KPV:s logo.
Adam Vidjeskog förstärker KPV säsongen 2019. Adam Vidjeskog och KPV:s logo. Bild: Veikkausliiga / Yle Adam Vidjeskog

PS Kemi åkte ur fotbollsligan, men det blir trots allt ligaspel för Jarofostrade Adam Vidjeskog också säsongen 2019. Liganykomlingen från Karleby, KPV, meddelar nämligen att Videskog skrivit på för klubben.

– Väldigt lycklig och tacksam.

Så sammanfattar Adam Vidjeskog läget just nu i ett pressmeddelande från Kokkolan Pallo-Veikot. Mittfältaren har nämligen skrivit på för 1+1 år i Karlebyklubben.

– Det har varit mitt mål att spela för ”de gröna” (fin. vihreitten) redan en tid så nu då det är ett faktum kan jag inte annat än le, säger Vidjeskog.

20-åringen kommer närmast från PS Kemi, där det i fjol blev 16 matcher i fotbollsligan. Tidigare har Vidjeskog rperesenterat Gefle IF i Sverige och fostrarföreningen FF Jaro. Sammanlagt har mittfältaren stått på plan i 17 ligamatcher.

"En arbetshäst och krigare"

Frågar man KPV-lotsen Jarmo Korhonen passar Vidjeskog in i truppen som hand i handsken.

– Han är en passionerad och hungrig ung spelare som dessutom är en lokal produkt. Det är en ekvation som är bättre än bra. En ung kille med sina bästa matcher framför sig, summerar Korhonen.

Själv beskriver Vidjeskog sig själv som en mångsidig spelare.

– Jag har bra försvarsegenskaper men kan också hjälpa till i offensiven. En arbetshäst och krigare som ger sitt allt på plan. Jag väntar ivrigt på sommaren, säger Vidjeskog.

KPV inleder sin säsong 25.1 då KuPS gästar Karleby i finska cupen.