Hoppa till huvudinnehåll

BK-46 höll jämna steg med Cocks i 58 minuter: "En fantastisk match av oss, laget sprudlade av energi"

Sebastian Säkkinen ska just passa bollen.
Sebastian Säkkinen var matchens bästa målskytt. Sebastian Säkkinen ska just passa bollen. Bild: Patric Westerlund / Yle handboll,handbollsspelare,Karis,Raseborg,Västnyland,BK-46,sebastian säkkinen

I handbollsligan inledde BK-46 övertygande och gick tidigt upp i en sexmålsledning. BK-46 ledde länge matchen och höll fram till slutet jämna steg med Cocks. Med ett par minuter kvar klev Bojan Zupanjac i Cocks fram och avgjorde. Riihimäkilagets segersiffror skrevs 24–23 och laget knep viktiga poäng i kampen om seriesegern.

Det var ett vingklippt BK-46 som tog emot namnstarka Cocks i Karis. På förhand stod det klart att Oscar Kihlstedt och Alex Lignell, som har spelat klart för säsongen, skulle missa matchen men inte heller Andreas Rönnberg kunde spela.

Det var BK-46 som inledde klart bäst. Då 14:38 hade spelats gav Viktor Gruzinskii hemmalaget ledningen med 8–2. Cocks kröp närmare men i halvtid var BK-ledningen tre bollar stor (12–9).

Hemmalaget lyckades behålla ledningen i början av den andra halvleken och Gryuzinskii förde upp BK-46 i en 19–16-ledning med 17 minuter kvar på klockan.

Stark Cocksavslutning

Cocks vände ändå på under tio minuter tremålsunderläget (16–19) till en 22–20-ledning och såg till att matchen fick en rafflande avslutning.

BK var i kapp (22–22) med knappt tre minuter kvar på klockan men Cocks vann till sist med 24–23. Bojan Zupanjac gjorde Riihimäkilagets två sista mål (57:58, 58:44).

– En fantastisk match av oss, laget sprudlade av energi. Trots att vi inte tog poäng är resultatet okej och det här är bra att bygga vidare på, sade BK-tränaren Mikael Källman enligt Handbollsförbundets sajt.

Cockstränaren Gintaras Savukyns var inte särskilt belåten.

– Det här var inte speciellt vackert. Det beror enbart på att vi bara har hunnit träna två gånger efter årsskiftet.

Den svidande BK-förlusten innebär att Cocks går upp i ledning i serietabellen. BK-46 är tvåa och Dicken trea.

Samtliga topplag har 22 poäng. Cocks har spelat 12 matcher, medan BK-46 och Dicken har avverkat 13 matcher.

Resultat:

BK-46 – Cocks 23–24 (12–9)

BK-46: Sebastian Säkkinen 7
BK-46: Viktor Gruzinskii 5
BK-46: Janne Korpimäki 4

Cocks: Teemu Tamminen 6
Cocks: Bojan Zupanjac 4
Cocks: Oleksandr Kyrylenko 3

Publik: 584 åskådare

Se serietabellen på text-tv.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport