Hoppa till huvudinnehåll

Morgonkollen: Brexitavtalet förkastades, ungdomar kommenterar sexualbrottsfallen, det vintriga vädret fortsätter

Storbritanniens premiärminister Theresa May framför en EU:s och Storbritanniens flaggor
Storbritanniens premiärminister Theresa May framför en EU:s och Storbritanniens flaggor Bild: EPA/EFE-JULIEN WARNAND May,Europeiska unionen,Storbritannien,Brexit

Vi uppdaterar dig med nattens och morgonens nyheter.

Utrikes

Storbritanniens premiärminister Theresa May lyckades inte få uppbackning för utträdesavtalet av det brittiska parlamentet. Underhuset förkastade brexitavtalet med rösterna 432 mot 202.

I Kenya har minst 15 personer dödats i en terrorattack mot ett lyxhotell i huvudstaden Nairobi. Landets inrikesministerium meddelade tidigt i morse kortfattat att "alla byggnader på hotellområdet har nu säkrats" trots att det hördes skottlossning i hotellet under natten.

Inrikes

Enligt 17-åriga Aurora Johansson och Johanna Ingman är fallen i Uleåborg och Helsingfors hemska. De berättar att det emellertid inte alls är ovanligt att unga får möta opassande beteende av vuxna och flera av deras vänner har varit med om otrevliga händelser både på nätet och ute på gatan.

En hyresgäst i Jakobstadsområdet säger att hyresvärden skyllde en gammal skada i murstocken och en tillplattad list på honom och vägrade betala tillbaka garantihyran. Den landsomfattande organisationen Vuokralaiset VKL får tusentals samtal per år av hyresgäster som har problem med sin hyresvärd när hen flyttar ut ur bostaden. Det kan råda delade meningar om vad som är normalt slitage och vad en flyttstädning innebär.

Borgå stad inleder försöket med gratis förebyggande hemservice till familjer med minst ett barn under ett år i februari. Syftet är att ge barnfamiljer stöd och hjälp i ett tidigt skede.

Vädret

I dag är vädret mulet och lätt snöfall kan förekomma i hela landet. I mellersta och södra Finland ligger temperaturen mellan -3 och -10 grader. I norr är det kallare, kring -15 grader.

Under natten mellan onsdag och torsdag når ett snöyraområde landets södra och mellersta delar.