Hoppa till huvudinnehåll

Tre kandidater kvar i valet av ny rektor för Åbo Akademi

Åbo Akademis logo på en glasdörr
Den första augusti får Åbo Akademi en ny rektor. Åbo Akademis logo på en glasdörr Bild: Yle/Andy Ödman åa

Åbo Akademi har informerat sin personal att tre av de sex personer man intervjuat för rektorsposten vid universitetet går vidare till en andra valomgång. Beslutet fattades på universitetets styrelsemöte på onsdag.

De tre som är vidare i rektorsvalet är dekanus Malin Brännback från fakulteten för samhällsvetenskaper och ekonomi, dekanus Fritjof Sahlström från fakulteten för pedagogik och välfärdsstudier samt professor Moira von Wright från Ersta Sköndal Bräcke högskola.

Den nya rektorn för Åbo Akademi tillträder den första augusti då sittande rektor Mikko Hupa avslutar sin femåriga mandatperiod.

Åbo Akademis styrelse väljer ny rektor senast i mars.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland