Hoppa till huvudinnehåll

Vitsippan i ny skrud - Raseborg förnyar sin visuella linje

Bild på Raseborgs logo med borg och vitsippa, vit på grönt botten, och en flicka med blont hår och vit skjorta som springer över ett fält med en fjärilshåv. Raseborgs slott i bakgrunden.
Det nya utseendet syns i tryck och digitalt. Bild på Raseborgs logo med borg och vitsippa, vit på grönt botten, och en flicka med blont hår och vit skjorta som springer över ett fält med en fjärilshåv. Raseborgs slott i bakgrunden. Bild: Raseborgs stad Raseborg,Logo,Grafik,vapen (heraldik),vitsippa,visuell linje

I tioårsgåva ger Raseborg sig själv en makeover. Det nya utseendet tas i bruk redan under januari månad och kommer att synas såvält digitalt som i tryck och inredning.

Det gamla stadsvapnet kommer fortfarande att användas i officiella sammanhang, men i stadsbilden och i marknadsföringen kommer Raseborg att se annorlunda ut.

Logo med en blomma och en borg där det står Raseborg och Raasepori
Så ser den nya logon ut. Logo med en blomma och en borg där det står Raseborg och Raasepori Bild: Raseborgs stad Raseborg,Logo,Grafik,vapen (heraldik),vitsippa,reklam (marknadsföring),visuell linje

- Några konkreta exempel kan man se på torsdag (17.1) då vi håller öppet hus på stadshuset, säger Petra Louhimies, informatör vid Raseborgs stad och projektledare för förnyelsen.

Sparkdräkt med stämpel i görningen

Enligt Timo Tontti, designer vid Marker Creative som framställt det nya utseendet, är det frågan om en lekfull helhet där färger, former och typografi är starkt kopplade till stadens atmosfär.

Rund stämpel på svart botten där det står Made in Raseborg med vit text i cirkel.
Stämpel kan synas på lokala produkter, Rund stämpel på svart botten där det står Made in Raseborg med vit text i cirkel. Bild: Raseborgs stad Raseborg,Logo,stämplar (märken),reklam (marknadsföring),visuell linje

- Raseborgs nya look är en hyllning till områdets rika historia men tjänar framför allt moderna digitala lösningar, säger han.

Man har också tagit fram en Made in Raseborg-stämpel som staden och lokala företag kan använda.

I planerna finns en sparkdräkt som nya raseborgare får som gåva vid rådgivningen.