Hoppa till huvudinnehåll

Direkt: Kaisa Mäkäräinen är i skriande behov av lyckade tävlingar

Världscupen i skidskytte kommer äntligen igång i tyska Ruhpolding, en dag för sent. På torsdag åks såväl herrarnas som damernas sprint. Efter fem skrala tävlingar behöver Kaisa Mäkäräinen nu lyckas.

Efter att den enorma snömängd som fallit i Ruhpolding kommer tävlingsveckan igång med en dags fördröjning.

Idag kan arrangörerna garantera såväl idrottarnas som publikens säkerhet på vägen till och från och även inne på själva arenan.

Kaisa Mäkäräinen behöver lyckas

Efter fem usla tävlingar där fjolårets totalsegrare inte en nått en plats bland de 20 främsta, behöver Kaisa Mäkäräinen nu lyckade tävlingar.

Mäkäräinen har dalat ner till en åttonde plats i sammandraget och har hela 151 poäng upp till världscupledande italienskan Dorothea Wierer.

Kaisa Mäkäräinen, som kämpat med osäkert skytte, måste nu få ordning på problemen innan Wierer och de övriga rymmer i totalcupen.

Dorothea Wierer har varit i lysande form.
"Catch me if you can" - Dorothea Wierer i täten. Dorothea Wierer har varit i lysande form. skidskytte,Världscupen i skidskytte,Dorothea Wierer

Även för självförtroendet skulle lyckade prestationer vara guld värda.

Mäkäräinen har under de senaste säsongerna lyckats plocka pallplaceringar i Ruhpolding, men om det skall bli fortsättning på den trenden måste tavlorna nu falla.

Den pressen känner hon säkert själv också av.

De övriga finländskorna i sprinttävlingen är Venla Lehtonen, Suvi Minkkinen och Laura Toivanen.

Damer sprint kl. 15.20 TV2 och Arenan

Läs också

Nyligen publicerat - Sport