Hoppa till huvudinnehåll

Emilia Lövsund får inspiration av det verkliga livet

Emilia Lövsund.
Emilia Lövsund utmanar med låten En gammal man Emilia Lövsund. musiker,Emilia Lövsund

Emilia Lövsund är bekant för Vegatoppens lyssnare eftersom hon var en utmanare hösten 2017 med låten Where the cold wind blows. Låten nådde stor framgång och nu är det dags för nästa låt som heter En gammal man.

- Jag började skriva låtar när jag var 16 år och hade min första egna konsert 2013. Musiken har alltid varit en stor del av mitt liv men framförallt nu som vuxen så känner jag att musiken blivit ännu viktigare, berättar den blivande klassläraren Lövsund.

Emilia Lövsund har två gånger varit till Sarah Kelly Music School i USA. Andra gången spelade hon in en skiva, When dreams and doubts collide, som kom ut 2017.

- USA-vistelserna har haft stor betydelse för mitt musicerande och låtskrivande, där träffade jag många människor som brinner för musiken och jag lärde mig massor av dem, berättar Lövsund.

Vem är Emilia Lövsund?

  • Emilia Lövsund är född i Närpes men just nu bosatt i Edsevö
  • Utbildad barnträdgårdslärare och studerar nu till klasslärare i Vasa
  • Släppte skivan When dreams and doubts collide 2017
  • Studerat vid Sarah Kelly Music School i USA

- Det verkliga livet är min största inspirationskälla. Låten En gammal man baserar sig på ett människomöte som inspirerade mig att skriva låten. Jag gjorde även en musikvideo till låten som jag hoppas att Vegatoppens lyssnare gärna tittar på.

- Just nu håller jag, min man och hans syster på att spela in en gospelskiva där vi sjunger 3-stämmigt. Skivan kommer ut på våren och då kommer vi också att ha några uppträdanden så det blir ett spännande och aktivt musikår, avslutar Lövsund.

Du kan rösta på Emilia Lövsund och låten En gammal man här:

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje