Hoppa till huvudinnehåll

Ett litet fall framåt för Mäkäräinen på vallen – men den tunga sviten fortsätter

Kaisa Mäkäräinen.
Kaisa Mäkäräinen. Kaisa Mäkäräinen. Bild: EPA Kaisa Mäkäräinen,skidskytte,Världscupen i skidskytte

Det krävdes prickfritt skytte för att kunna kämpa om pallplaceringarna i dagens sprint i Ruhpolding. Det klarade inte Kaisa Mäkäräinen av och missade topp-tio för sjätte tävlingen i rad.

Kaisa Mäkäräinen har haft det riktigt tungt i världscupen den senaste tiden. Skyttet har inte fungerat och resultaten har varit riktigt blygsamma med placeringar långt från det hon hade i början av säsongen.

Mäkäräinen har också halkat efter i världscupsammandraget och för att täten inte skulle rymma ytterligare krävdes det att hon skulle få ordning på skyttet i dagens sprinttävling i Ruhpolding.

Tidigt stod det klart att fullt skytte krävdes för en pallplacering. Det lyckades Kaisa Mäkäräinen inte med, men med tanke på hur svajigt det varit på vallen tidigare så får dagens insats ses som ett litet fall framåt.

Bom i första och sista skottet

Mäkäräinen missade det första skottet i liggande och det sista i stående. Med två straffrundor var det omöjligt att kämpa om tätpositionerna och Mäkäräinen gick till slut i mål en minut och 14 sekunder efter dagens vinnare Anastasija Kuzmina och slutade på 21:a plats.

Kuzmina tog sin andra seger i världscupen den här säsongen då hon vann med 11,5 sekunder före Lisa Vittozzi. Italienskan Vittozzi har gått riktigt starkt den senaste tiden och tog sig upp på pallen för tredje tävlingen i rad.

Svenskan Hanna Öberg sköt också fullt och precis som i sprinten i Oberhof gick hon i mål på tredje plats.

För de tre övriga finländska skidskyttarna blev det inga topplaceringar. Suvi Minkkinen var 61:a, Laura Toivanen 80:e och Venla Lehtonen 90:e.

Resultat:

1. Anastasija Kuzmina SVK 19.15,1 (0)
2. Lisa Vittozzi ITA +11,5 (0)
3. Hanna Öberg SWE +29,1 (0)
4. Marte Olsbu Röiseland NOR +30,6 (1)
5. Anais Bescond FRA +32,5 (0)
--------------------
21. Kaisa Mäkäräinen FIN +1.14,4 (2)
61. Suvi Minkkinen FIN +2.19,9 (1)
80. Laura Toivanen FIN +2.46,8 (1)
90. Venla Lehtonen FIN +3.19,7 (3)