Hoppa till huvudinnehåll

Griniga gubbar med glimten i ögat

Benny Törnroos och Kent Sjöman.
Benny Törnroos och Kent Sjöman utmanar Vegatoppen Benny Törnroos och Kent Sjöman. musiker,Benny Törnroos,Kent Sjöman

Benny Törnroos och Kent Sjöman är rutinerade underhållare. Att stå på scenen och att sjunga ligger nära hjärtat för båda. För första gången släpper duon en låt tillsammans och med den utmanar de nu på Vegatoppen.

- Benny och jag har samarbetat många gånger under årens lopp men vi har aldrig sjungit tillsammans. Jag har i flera år funderat på en idé att göra musik med temat åldrande, berättar Kent Sjöman.

För ett år sedan kontaktade Kent Benny och båda två tyckte att tiden var mogen.

- Jag skrev låten som skulle bli Griniga gubbar och sjöng den för Benny och ganska snabbt konstaterade vi båda två att det här blir bra. Det var så roligt att skriva så slutligen blev det två låtar som efter en del producerande nu är klara, säger Sjöman.

- Tanken är att vi skall framföra musiken på en scen i framtiden och göra det till en föreställning, berättar Benny Törnroos.

Vem är Benny Törnroos & Kent Sjöman?

  • Kent Sjöman är född 1948 i Linköping
  • Sjöman har stått på scenen sedan 1970. Inledde som medlem i showgruppen Berns Barn på Berns Salonger i Stockholm med bl.a. Povel Ramel, Charlie Norman och Monica Zetterlund
  • Sedan 1980-talet har Sjöman varit aktiv bla. på Åbo svenska teater och Svenska teatern i Helsingfors
  • Benny Törnroos är född 1950 i Helsingfors
  • Arbetat på Yle som redaktör och producent sedan mitten av 70-talet
  • En underhållare som vi hört i allt från gruppen Country Express till muminsångerna

- Låten Griniga gubbar är en låt med mycket humor och självironi men det finns också en djupare tanke bakom. Det att vi alla blir äldre betyder inte att vi inte kan vara aktiva människor med rikt liv, avslutar Sjöman.

Du kan rösta på Benny Törnroos & Kent Sjöman och låten Grininga gubbar här: