Hoppa till huvudinnehåll

Julie Ebbe låter sin inre bibbatant höras i Yle Vegas morgon

Julie Ebbe i vinterlandskap.
Julie Ebbe är Yle Huvudstadsregionens programvärd. Julie Ebbe i vinterlandskap. Bild: Yle/Christoffer Kaski programledare,julie ebbe

Det är Julie Ebbe som tar över spakarna i Yle Vegas morgonstudio. Med gedigen radioerfarenhet för hon huvudstadsregionens lyssnare in i rätt morgonstämning och ger sammanhanget till de skeenden som är på gång i regionen just nu.

Julie Ebbe, 28, är bosatt i Vanda tillsammans med sin familj som består av man, två barn, en hund och en katt.

Hon inledde sin karriär på Yle år 2011 då hon främst kunde höras på Radio X3M i programmet Sex & Sånt.

Till utbildningen är Julie litteraturvetare och hon säger själv att hon innerst inne är en ”bibbatant”. Allt med nonprofitkultur ligger hennes hjärta nära, speciellt biblioteken.

Om man frågar Julie vilken hennes favoritplats i huvudstadsregionen är kommer svaret snabbt:

- Det är nog Tölö bibliotek, där tillbringade jag en stor del av min barndom.

Helt obekant är hon inte för de trognaste vännerna av Yle Huvudstadsregionen. Julie Ebbe jobbade nämligen tillsammans med förre programvärden Ted Urho i morgonsändningarna mellan åren 2014 och 2015.

Hon har också jobbat med nyheter på Yle Vega och suttit vid webbdesken en hel del.

Trots att Ebbe nu är Vandabo, föddes hon i Helsingfors med starka rötter i Danmark. Hennes pappa kommer därifrån och Julie bodde själv där som barn och gick till och med första året i skola i Danmark.

Att hennes hjärta ännu pumpar rödvitt blod märks då det är dags för födelsedagsfirandet. Då kommer nämligen en bordsflagga med gamla Dannebrogen fram, dagen till ära.

Under fritiden söker sig Julie Ebbe gärna in i fantasins värld. Vad gäller litteratur är Harry Potter och hans verklighet något som tilltalar. Spel ligger också henne nära. Det kan nog gå en timme eller två för Julie då hon fördjupar sig i strategispelens förunderliga värld.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen