Hoppa till huvudinnehåll

Kontinen och Peers klara för tredje omgången i Australiska öppna – se matchens höjdpunkter

Henri Kontinen och John Peers.
Henri Kontinen och John Peers spelar i Melbourne (arkivbild). Henri Kontinen och John Peers. Bild: EPA / Neil Hall Henri Kontinen,John Peers

Dubbelparet Henri Kontinen och John Peers har avancerat till tredje omgången i tennisturneringen Australiska öppna. I andra omgången besegrade de paret Ken Skupski och Neal Skupski med siffrorna 6–3, 6–4.

Den klara matchen, som fördröjdes med flera timmar på grund av ett regnväder, var avklarad på bara 65 minuter.

– Det var förstås en liten utmaning för alla när vi tvingades vänta, sade Kontinen.

– Vi fick en bra start på matchen när vi lyckades vinna på deras serve. Vi gjorde en helt bra match, bättre än den första. Hoppas nästa match går ännu bättre.

I tredje omgången möter de vinnarna i matchen mellan det amerikanska paret Steve Johnson och Denis Kudla samt den moldavisk-tunisiska kombinationen Radu Albot / Malek Jaziri.

Kontinen och Peers är 12-seedade i turneringen, och sett till världsrankingen – herrarna är på delad 28:e plats – klara förhandsfavoriter. Steve Johnson är 94:e på världsrankingen i herrdubbel, Denis Kudla 183:e. Radu Albot är 68:e medan Malek Jaziri är 100:e.

Kontinen och Peers vann turneringen för två år sedan. Ifjol tog det hela slut redan i andra omgången.

Se matchens höjdpunkter via denna länk till tävlingens webbplats.

Vägen mot final i Melbourne borde inte vara omöjlig. Kontinen och Peers är på den övre halvan av lottningen och av de högst seedade paren har ettan Oliver Marach och Mate Pavic redan flugit ut.

Högre rankade par som fortfarande är med är det 3-seedade brittisk-brasilianska paret Jamie Murray och Bruno Soares, 6-seedade Raveen Klaseen från Sydafrika och Michael Venus från Nya Zeeland samt 10-seedade Dominic Inglot från Storbritannien samt Franko Skugor från Kroatien.

Läs också