Hoppa till huvudinnehåll

På tv i dag: Fem nationer kämpar om seger i herrstafetten – sista skyttet fäller avgörandet

Skidskyttar vid vallen.
Tuff kamp att vänta i herrstafetten. Skidskyttar vid vallen. Bild: EPA skidskytte

Världscupen i skidskytte fortsätter i dag med herrarnas stafett i Ruhpolding. Ryssland och Sverige har tagit säsongens första segrar. Nu utmanas de av Norge, Tyskland och Frankrike. Den som använt minst reservpatroner tar hem segern, men det kommer att bli en tuff kamp.

Sverige vann säsongens första stafett i Hochfilzen, Ryssland tog hem segern förra veckan i Oberhof. Båda stafetterna har vunnits med säkert skytte. I dag kommer kampen om segern att vara tuff och avgörandet kommer troligtvis att falla först i det sista skyttet.

Såväl Ryssland, Sverige, Norge, Frankrike som Tyskland har sina fyra bästa åkare med i laguppställningen. För första gången den här säsongen är alla toppnationerna därmed på startstrecket med bästa möjliga kvartett.

Ankaretappen kan bli något av en rysare där alla fem toppnationer kan finnas med i segerkampen. Vad sägs om ett sista varv där Loginov, Samuelsson, Desthieux, Doll och Johannes Bö gör upp om segern?

Stafetter bjuder ofta på överraskningar och snabba vändningar. Men här finns ingredienser till århundradets stafettlopp!

Den finländska kvartetten i dagens stafett består av Jaakko Ranta, Olli Hiidensalo, Tuomas Grönman och Tero Seppälä.

Herrar stafett kl. 15.25 TV2 och Arenan

Läs också

Nyligen publicerat - Sport