Hoppa till huvudinnehåll

Andreas Romar snuddande nära världscuppoäng i Wengen – blev sex hundradelssekunder från 30:e plats

Andreas Romar.
Andreas Romar. Andreas Romar. Bild: EPA Andreas Romar

Det blev ingen andra raka dag med världscuppoäng för Andreas Romar i schweiziska Wengen – men långt ifrån var det inte. Romar slutade 31:a i dagens störtlopp – snöpliga sex hundradelssekunder från 30:e plats.

Romar slutade 30:a i den alpina kombinationen i går och Vasa skidklubb-åkaren höll liknande fart i störtloppet på lördagen. Tiden 2.31,08 räckte till för en 31:a plats.

Avståndet upp till 30:e plats, USA:s Jared Goldberg och nya världscuppoäng? Endast sex hundradelssekunder. Romar låg väl till i början av åket, men tappade fart efter den andra mellantiden.

– Just i Wengen är det svårt att åka med sent startnummer. Nu kändes åkningen ändå bättre än själva prestationen. Jag är nöjdare med åkningen i dag än den i går, säger Romar enligt STT.

Österrikisk seger både i herr- och damloppet

Segern gick emellertid till Vincent Kirechmayr från Österrike som kom i mål 2,72 sekunder snabbare än Romar och 0,14 sekunder snabbare än tvåan och hemmafavoriten Beat Feuz. Aleksander Aamodt Kilde slutade trea.

Damernas störtloppstävling i italienska Cortina D’Ampezzo slutade i sin tur likaså i österrikisk seger. Ramona Sieberhofer var snabbast ner för banan närmast före landsmanninan Nicole Schmidhofer och slovenskan Ilka Stuhec.

Lindsey Vonn, som gjorde comeback i världscupen i går, slutade på nionde plats.

Artikeln uppdaterad med Romars kommentarer kl. 18.25.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport