Hoppa till huvudinnehåll

Lördagsquiz: Har du koll på Kaisa Mäkäräinens stordåd och Mike Tysons smeknamn?

Kaisa Mäkäräinen firar en seger.
Kaisa Mäkäräinen var i fantastisk form då världscupen i skidskytte inleddes. Kaisa Mäkäräinen firar en seger. frågesport,Kaisa Mäkäräinen,skidskytte

Yle Sportens lördagsquiz är tillbaka med tio färska frågor. Hur många rätt får du?

Kaisa Mäkäräinen inledde säsongen fantastiskt. Som vanligt höll Mäkäräinen hög fart i spåret – men på vallen gick det bättre än tidigare år. Hur många tavlor i rad sänkte Mäkäräinen under några starter i Pokljuka och Hochfilzen?

Många minns nog situationen från 2001: Med 93 minuter klockan var England i desperat behov av ett mål för att ta sig till VM. Då steg en snaggad David Beckham fram och skruvade in en frispark från distans. Men vilket lag spelade England mot i den avgörande kvalmatchen?

Kristiina Mäkelä fick inte till det i EM-finalen i Berlin – men var suverän i Kalevaspelen i somras. Vad lyder trestegshopparens personbästa, som hon noterades för i Jyväskylä i juli?

Evighetsmaskinen Riikka Välilä förbereder sig för ett till VM i ishockey. Hon har också många OS på meritlistan. När gjorde Välilä OS-debut?

För 22 år sedan skrevs schackhistoria då en regerande världsmästare för första gången förlorade mot en maskin. Vad hette datorn som vann över Garry Kasparov?

”Sanslöst högklassig stavfinal slutade i svenskt guldjubel”. Så stod det på Yle Sportens webbplats efter att Armand ”Mondo” Duplantis vunnit EM-guld med resultatet …

Boxaren Mike Tyson hade ett metalliskt klingande smeknamn. Vilket?

Svenska simmaren Sarah Sjöström har ett medaljskåp som bågnar. Hur gammal var den nu 25-åriga OS-guldmedaljören då hon tog sin första guld på seniornivå?

Vilken damklubb är regerande mästare i Champions League?

Två OS fick ställas in på grund av det andra världskriget. Det ena skulle ordnas i London 1944. Vilken stad fick inte stå värd 1940?