Hoppa till huvudinnehåll

Skidskyttedamerna chanslösa utan Mäkäräinen – tre straffrundor grusade Finlands chanser i stafetten

Jenny Fellman, junior-VM 2017.
Jenny Fellman agerade ankare för Finland. Jenny Fellman, junior-VM 2017. Bild: imago/Aleksandar Djorovic/All Over Press skidskytte,jenny fellman

Det blev franskt högst upp på pallen då det på lördagen var damernas tur att åka stafett i skidskytte. För Finlands del blev det 13 missar och en 17:e plats utan två av stjärnorna i truppen.

Ingen Kaisa Mäkäräinen. Ingen Mari Eder.

De finska skidksyttedamerna fick klara sig utan två av de starkaste namnen i landslaget i stafetten i Ruhpolding på lördagen.

Inledningen på tävlingen såg bra ut för finländarnas del. Suvi Minkkinen klarade sig undan med en reservpatron. Venla Lehtonen var prickfri i det liggande skyttet – men missade tre skott stående.

Tung dag på vallen för ankaret Fellman

Laura Toivanen fick ändå inleda tävlingen från 15:e plats – och var prickfri. Ankaret Jenny Fellman hade dessvärre stora problem på vallen och missade sammanlagt nio skott.

Fellman kom i mål som 17:e dam då 19 lag slutförde tävlingen. Avståndet upp till täten blev till slut över fem minuter.

Segern gick till Frankrike, vars kvartett klarade sig med endast fyra reservpatroner. Norges lag kom i mål elva sekunder efter segrarna (sju reservpatroner) och hemmafavoriterna Tyskland slutade trea.

Världscupen i skidskytte fortsätter på söndagen med masstart. Kaisa Mäkäräinen meddelade tidigare att hon står över stafetten för att kunna fokusera på söndagens tävling.

Resultat, damernas skidksyttestafett:

1. Frankrike (0 straffrundor + 4 använda reservpatroner) 1.09.27,7
2. Norge (0+7) +11,5
3. Tyskland (0+9) +23,4
4. Sverige (0+9) +1.29,0
5. Ryssland (0+14) +1.46,2
--
17. Finland (3+10) +5.25,2

Läs också

Nyligen publicerat - Sport