Hoppa till huvudinnehåll

Ekenäs IF:s fotbollsordförande Kaj Grönqvist är död

Porträttbild på Kaj Grönqvist.
Kaj Grönqvist blev 58 år gammal. Porträttbild på Kaj Grönqvist. Bild: Bubi Asplund / Yle fotboll,ordförande,Ettan,Ekenäs,Ekenäs IF,Raseborg,Västnyland,Gröndqvist kaj

EIF:s fotbollsordförande Kaj Grönqvist dog i en sjukdomsattack i går kväll (19.1). Han valdes till ordförande för fotbollssektionen i Ekenäs IF i mars 2018.

Grönqvist jobbade som jurist vid Åbo Akademi. Han blev 58 år.

Grönqvist efterträdde Peter Haglund som ordförande. Viceordförande Niklas Busk tar över ordförandeskapet åtminstone fram tills att sektionen väljer en ny ordförande vid årsmötet i mars.

EIF berättade om dödsfallet på sin webbplats på söndag förmiddag.

 • Bort med munkavlen - nu får tyska läkare säga att de utför aborter

  De får däremot inte ge mer detaljerad information om abort.

  Den tyska regeringen har enats i en stor tvistefråga, huruvida läkare får "göra reklam" för att de utför aborter. Förbundskansler Angela Merkels kristdemokrater har länge motsatt sig en ändring av strafflagens paragraf 219a, men på torsdag blev det en kompromiss med socialdemokraterna.

 • Talman Risikko försvarar grundlagsexperterna: "De gör sitt jobb"

  Mötet med experterna var konstruktivt enligt Risikko.

  Bra och konstruktiva diskussioner, det konstaterade riksdagens talman Paula Risikko (Saml) efter mötet med grundlagsexperter på torsdag kväll. Enligt Risikko var alla på mötet eniga om att processen i riksdagen har skötts precis som den ska.

 • Känslosamt VM-brons till Mari Eide, som miste sin syster i somras: "Ida är med mig"

  Mari Eide gjorde VM-debut och vann ett brons i sprint.

  Skidsäsongen 2018-2019 har varit allt annat än lätt för norskan Mari Eide, som i slutet av sommaren förlorade sin syster i en tragisk sjukdomsattack. På den första VM-dagen tog Mari Eide ett överraskande VM-brons i Seefeld. "Det är en seger för hela familjen" säger Eide till SVT.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland