Hoppa till huvudinnehåll

Tårögd Lindsey Vonn tvingades bryta och medger att karriären kan vara över: ”Fattar mitt beslut under de kommande dagarna”

Lindsey Vonn.
Lindsey Vonn tröstades i målområdet. Lindsey Vonn. Bild: Andrea Solero / EPA / All Over Press Lindsey Vonn

Lindsey Vonns tredje tävling för säsongen kan ha varit hennes sista som alpinproffs. Amerikanskan tvingades bryta super G-loppet i Cortina d’Ampezzo på grund av det skadade knäet. Just nu vet jag inte vad jag ska tänka, säger en skakad Vonn efteråt.

Det var en tårögd Linsdey Vonn som mötte den samlade presskåren efter super G-tävlingen i italienska Cortina d’Ampezzo. Amerikanskan avbröt loppet efter att det tidigare skadade knäet gav sig tillkänna.

Det var Vonns tredje tävling i världscupen efter skadevilan.

– Det är bara så mycket stryk min kropp tål. Min kropp hindrar mig från att göra det jag vet att jag vill göra. Jag kan inte åka som jag vill, säger Vonn enligt bland andra nyhetsbyrån AFP.

– Just nu vet jag inte vad jag ska tänka om det här. Det här har inte alls gått så som jag hade hoppats, fortsätter hon.

Är karriären med andra ord över? Så ser det ut, säger Vonn.

– Jag har klarat av att fighta min väg genom en massa smärta och skador, men den här gången känns det som att skadeproblemen kommer att vinna, säger hon.

Stödet: "Hon har varit en inspiration för många av oss"

Vonn har tagit 82 världscupdeltävlingssegrar under sin långa karriär. Planen var att ta Ingemar Stenmarks rekord på 86 segrar den här säsongen och som körsbäret på tårtan nå framgång i VM.

– Just nu vet jag inte vad jag kommer att göra. Jag fattar mitt beslut under de kommande dagarna, säger Vonn.

Segern gick emellertid till landsmanninan Mikaela Shiffrin – 23-åringens 54:e seger i världscupssammanhang – närmast före Liechtensteins Tina Weirather och österrikiskan Tamara Tippler.

– Det måste vara otroligt emotionellt för Lindsey. Det kan ha varit hennes sista lopp. Hon har haft en så fantastisk karriär, så många segrar, så många känslor. Hon har varit en inspiration för många av oss, säger Shiffrin.