Hoppa till huvudinnehåll

Flera tillfällen för folket att diskutera fusionsförslaget mellan Vasa och Korsholm

Kollage av replotbron och vasa frihetsstaty. En skylt med texten Vasafusion.
Kollage av replotbron och vasa frihetsstaty. En skylt med texten Vasafusion. Bild: Yle Replotbron,Österbotten,Vasa,fusion,Korsholm

Förslaget till fusionsavtal mellan Vasa och Korsholm ska nu diskuteras på publiktillfällen i båda kommunerna.
I Korsholm ordnas fyra informations- och diskussionstillfällen, och i Vasa ges också möjlighet till närdiskussioner.

Redan idag på måndag den 21 januari kan man diskutera förslaget till fusionsavtal i Rewell Center. Mellan kl 15 och 18 finns personer från både Vasa och Korsholm på plats vid händelsetorget i köpcentret. Ett motsvarande tillfälle ordnas på samma plats på lördag 2.2 kl 12-15, och i Lillkyro i Vähäkyrö-talo, den 31.1 kl 14-16.

Fyra tillfällen i Korsholm

Utöver detta ordnas två publiktillfällen, med öppningsanförande och diskussion, den 31.1 kl 17 i Lillkyro (Vähäkyrö-talo) och den 7.2 kl 18 i Vasa yrkeshögskolas auditorium (Wolffskavägen 30, Brändö).

I Korsholm blir det fyra öppna diskussionstillfällen. Det första ordnas i Solf skola den 28.1 kl 18, därefter i Korsholms kulturhus (Smedsby) den 31.1 kl 18. Den 5.2 kl 18 står Kvevlax (skolan) på tur och onsdagen den 6.2 kl 18 hålls det sista planerade informationstillfället i Replot-Björkö skola.

Representanter från både Vasa och Korsholm ska närvara på samtliga tillfällen.