Hoppa till huvudinnehåll

Först SKA, nu Jokerit – Neftehimik radar upp skrällar på rad under sin bortaturné: ”Fick en usel start på matchen”

Neftehimikin gör mål mot Jokerit.
Neftehimikin gör mål mot Jokerit. Neftehimikin gör mål mot Jokerit. Bild: Lehtikuva Jokerit

Jokerit stod värd för Neftehimik Nizhnekamsk på måndagskvällen, men trots att Helsingforslaget agerade förhandsfavorit var det gästerna som reser vidare med full poängpott. Vi tog för många utvisningar, summerar Marko Anttila.

Neftehimik Nizhnekamsk ligger tredje sist i den östra konferensen i KHL. Men det har inte hindrat dem från att vinna matcher den senaste tiden.

Motståndet har verkligen inte gått av för hackor heller. Först bortaslog Neftehimik storklubben SKA och i kväll var det Jokerits tur att falla.

Slutsiffrorna skrevs 2–1 till gästerna.

– Vi fick en usel start på matchen. De hade två lägen och satte in pucken båda gångerna. I den andra perioden satt vi utvisningsbåset hela tiden, summerar chefstränaren Lauri Marjamäki i Viasats intervju.

– Det blir svårt att få igång spelet då man tar så många utvisningar. Vi måste bli mer disciplinerade, framförallt då vi ligger under, säger i sin tur Marko Anttila för STT.

Tredje raka förlusten i Helsingfors

Förlusten var Jokerits tredje raka på hemmais. Med tolv omgångar kvar av grundserien i KHL ligger Jokerit fortfarande fyra i den västra konferensen, en poäng efter Jaroslavl och nio poäng före femman Dynamo Moskva.

Med andra ord ser det fortfarande sannolikt ut för Jokerit att knipa hemmafördelen i åtminstone den första slutspelsomgången.

– Målet är att spela långt in på våren och det är lättare att göra då man har hemmafördelen med sig. Vi har fem hemmamatcher kvar nu i grundserien. Vi borde klara av att vinna dem alla, analyserar Anttila.

Härnäst står Jokerit värd för Ak Bars Kazan på onsdag.

Resultat, KHL:

Jokerit – Neftehimik Nizhnekamsk 1–2 (0–2, 0–0, 1–0)
Jokerit: Niklas Jensen 1+0, Janis Kalnins 21/23 räddningar

Spartak Moskva – Torpedo Nizhni Novgorod 6–1 (2–0, 1–1, 3–0)

Dynamo Moskva – Severstal Tjerepovets e.fl. 1–2 (0–0, 1–1, 0–0, 0–1)

Läs också

Nyligen publicerat - Sport