Hoppa till huvudinnehåll

Fotbollsdamerna föll med uddamålet mot Danmark – storspelande Korpela missnöjd med saldot: ”Behövde en räddning till”

Tinja-Riikka Korpela i landslaget
Tinja-Riikka Korpela gjorde comeback i landslaget. Tinja-Riikka Korpela i landslaget Bild: Jarno Kuusinen / All Over Press korpela,fotboll,Tinja-Riikka Korpela

Finlands damlandslag i fotboll avrundade på måndagen sitt träningsläger i Cypern med en träningsmatch mot Danmark. Det blev till slut en 1–0-seger för de danska förhandsfavoriterna – men Finlands insats höll ändå måttet, tycker målvakten Tinja-Riikka Korpela.

Det behövdes inte mer än ett mål för att avgöra dusten mellan Finland och Danmark på Cypern på måndagseftermiddagen. Dessvärre var det danskarna som stod för fullträffen.

Om det inte varit för Tinja-Riikka Korpela kunde slutsiffrorna ha varit ännu klarare. Landslagskaptenen stod för flera parader mellan stolparna för Finland och höll fotbollsdamerna med i matchen fram till den 69:e minuten.

– Åtminstone hade jag något att göra, summerar Korpela för STT.

– Tyvärr skulle jag ha behövt en räddning till, tillägger hon.

På ett personligt plan kunde Korpela ändå glädjas över att äntligen ha gjort comeback efter en bruten arm som höll henne borta från spel i ett halvår.

– Nu är armen hel igen, berättar hon.

Öling och Engman närmast att näta för Finland

Landslagskaptenen tycker också att Finlands insats mot Danmark var riktigt bra.

– Vi lyckades på bred front. Även om vi förlorade så gjorde vi det med minimal marginal, säger hon.

Danmark klarade ändå av att hålla bollen och forcerade också fram bolltapp i den blåvita truppen.

Finland kom också nära att spräcka nollan några gånger, men varken Ria Öling eller Adelina Engman klarade av att utnyttja sina lägen.

Landslaget återvänder till Finland på tisdag och börjar sedan blicka framåt mot nästa träningsläger i Cypern i månadsskiftet februari-mars. Då möter Finland Sydafrika, Tjeckien och Nordkorea.

Källa: STT