Hoppa till huvudinnehåll

Cardiffs nyförvärv saknas efter befarad flygkrasch – sökinsats pågår i Engelska kanalen

Emiliano Sala i Nantes
Emiliano Sala. Emiliano Sala i Nantes Bild: imago/PanoramiC/ All Over Press fotboll,Emiliano Sala

Emiliano Sala fanns ombord på ett flygplan som försvann över Engelska kanalen på måndagskvällen rapporterar nyhetsbyrån AFP. En sökinsats efter planet inleddes på måndagskvällen och fortsatte på tisdagen.

Nyligen gjorde Premier League-klubben Cardiff klart med en ny anfallare. Argentinaren Emiliano Sala köptes från franska Nantes för 17 miljoner euro vilket är nytt klubbrekord. Hans nya kontrakt med Cardiff var på tre och ett halvt år.

I dag skulle Sala ansluta sig till sin nya klubb men privatplanet som han färdades i har försvunnit över Engelska kanalen rapporterar AFP. Flygplanet med två passagerare ombord försvann på måndagskvällen från radarn ungefär 20 kilometer norr om ön Guernsey.

Räddningshelikoptrar från den brittiska kustbevakningen skickades ut på måndagskvällen för att söka efter flygplanet av modellen Piper Malibu. Sökinsatsen fick avbrytas under natten på grund av svåra väderförhållanden men återupptogs på morgonen.

Än så länge har kustbevakningen inte hittat några spår efter planet.

– Vi är väldigt oroliga över de senaste uppgifterna. Vi inväntar mer information innan vi kan säga något mer. Vi är oroliga för Emiliano Salas säkerhet, säger Cardiffs ordförande Mehmet Dalman enligt Wales Online.

Emiliano Sala har spelat för Nantes sedan 2015 och den här säsongen har han gjort tolv ligamål i den franska klubben.

Läs också