Hoppa till huvudinnehåll

Cristiano Ronaldo erkänner skattefusk - betalar enorma böter

Cristiano Ronaldo på väg till domstolen i Madrid
Cristiano Ronaldo anländer till domstolen. Cristiano Ronaldo på väg till domstolen i Madrid Bild: EPA-EFE/All Over Press Cristiano Ronaldo,fotboll,skattebrott,böter

Fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldo har ställts inför rätta för skattefusk inför en spansk domstol. Ronaldo erkände sig skyldig, och betalar 18,8 miljoner euro i böter. Dessutom döms han till villkorligt fängelse i 23 månader.

Ronaldo anlände tillsammans med sin partner Georgina Rodriguez till rättegången som bevakades hårt av media. Rättegången var ändå över på några minuter eftersom Ronaldo erkände skattefusket, och gick med på åklagarens straffyrkande.

Skattefusket skedde under åren 2010-2014 under en tid då den nuvarande Juventusspelaren höll till i Real Madrid. Enligt Forbes är Ronaldo världens tredje rikaste idrottsman, med årliga inkomster på cirka 95 miljoner euro.

Även flera andra fotbollsstjärnor som spelat i den spanska ligan har hamnat i blåsväder med den spanska skatteförvaltningen. Bland andra Lionel Messi, Neymar, Xabi Alonso och Marcelo har anklagats för förseelser påminnande om de som Ronaldo nu fällts för.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport