Hoppa till huvudinnehåll

Yle svarar: Tvåspråkigheten vid Ekumenisk jul 24 december

Insändare
Insändare Bild: Yle Yle,Insändare,yle svarar

Utgivningsdirektör Ismo Silvo svarar på Kerstin Janssons insändare i HBL 8.1.2019 om tvåspråkigheten i sändningen Ekumenisk jul den 24 december 2018.

Kerstin Jansson frågar i Hufvudstadsbladet (8.1.2019) om tvåspråkigheten i Ekumenisk jul som Yle TV1 sände från Åbo den 24 december. Tillställningen har i flera års tid varit en del av Yles programutbud under julen och ordnas som ett samarbete mellan Åbo stad, Åbo domkyrka och Finlands kyrkosamfund. Åbo stad och de deltagande kyrkorna ansvarar för själva tillställningen och innehållet medan Yles roll är att sända det kyrkliga evenemanget.

Jansson har rätt i att nationella evenemang av det här slaget bättre borde beakta tvåspråkigheten, särskilt med tanke på att samtliga arrangörer är tvåspråkiga organisationer. För vår egen del strävar vi efter att i fortsättningen verka för en större andel svenskspråkigt innehåll vid evenemanget.

Ismo Silvo
Utgivningsdirektör
Yle

Läs också

Bolaget

  • Hannu Lintu lämnar Radions symfoniorkester 2021

    Hannu Lintus och RSO:s samarbete har varit framgångsrikt.

    Radions symfoniorkesters chefsdirigent Hannu Lintu lämnar sin post i ledningen för RSO i slutet av sitt nuvarande mandat våren 2021. Lintu tillträdde som chef hösten 2013 efter att dessförinnan ha varit orkesterns förste gästdirigent i ett år.

  • Marit Lindqvist tilldelas Mikael Lybeck-priset 2019

    Engagemang, kompetens och omsorg om litteraturen belönas.

    Svenska Yles kulturredaktör Marit Lindqvist belönas för sin ambitiösa bevakning och sin stora kompetens inom litteraturområdet. “En länk till såväl det finländska som det nordiska” lyder motiveringen.