Hoppa till huvudinnehåll

Kontinen och Peers till final i Australiska öppna – statistiken förutspår en andra grand slam-titel

John Peers och Henri Kontinen.
Henri Kontinen och John Peers jagar sin andra titel i Australiska öppna. John Peers och Henri Kontinen. Bild: AFP / Lehtikuva Henri Kontinen,tennis,John Peers

Henri Kontinen och John Peers har återvänt till världseliten i dubbeltennis. Efter en trög fjolsäsong är paret nu klart för final i säsongens första grand slam-turnering.

I semifinalen besegrade Kontinen och Peers Leonardo Mayer och Joao Sousa med 6–1, 7–6 (8–6). Duon har inte tappat ett enda set i årets turnering.

I finalen kommer Kontinen och Peers att möta det meriterade franska paret Pierre-Hugues Herbert och Nicolas Mahut som har vunnit tre grand slam-titlar tillsammans.

Kontinen och Peers har en grand slam-turneringsseger på sin meritlista. Den kom just i Australien för två år sedan.

Det finländsk-australiensiska parets tidigare prestationer i finalsammanhang ger orsak att förvänta sig en ny framgång. Kontinen och Peers har spelat 14 finaler tillsammans och vunnit hela 13 av dem.

En av finalsegrarna kom mot Herbert och Mahut, det skedde i Paris Masters år 2016.

Henri Kontinen.
Henri Kontinen. Bild: AFP / Lehtikuva Henri Kontinen,tennis

Kontinen har som bäst varit världsetta i dubbel men efter en lite svagare säsong i fjol har hans och Peers ranking fallit rejält.

Duon ligger nu på delad 28:e plats i dubbelrankingen men kommer att klättra tillbaka in bland till de 20 främsta tack vare prestationerna i Australien.

Finalen i Australiska öppna spelas tidigt på söndagmorgon.

Virtanens turnering över

För det finländska framtidshoppet Otto Virtanen tog pojkturneringen slut i kvartsfinal. Italiens Giulio Zeppieri var bättre med 7–5, 6–3.

17-årige Virtanen som i slutet av förra säsongen vann anrika juniorturneringen Orange Bowl ligger på sjätte plats i juniorernas världsranking.

Läs också