Hoppa till huvudinnehåll

Moore återvänder till Jaro – ser slutet på spelarkarriären, siktar på att bli tränare: "Spelar-Wally och tränar-Wally är två helt olika personer"

Walter Moore, Jaor, 2015.
Ytterbacken Walter Moore. Walter Moore, Jaor, 2015. Bild: All Over Press Walter Moore,FF Jaro

Ytterbacken Walter Moore återvänder till Jakobstad och Jaro, efter en ettårig session i Uleåborg. 34-åringen har skrivit på ett kontrakt som täcker inkommande säsong. "Han för med sig oerhörd erfarenhet," säger chefstränare Niklas Käcko.

Moore, som spelat landslagsmatcher för Guyana, har redan börjat se fram emot livet efter den aktiva spelarkarriären. Under vintern har Moore tränat Jaros B-juniorer. Dessutom har han påbörjat en utbildning för att bli tränare, med målet att erhålla UEFA B-licens.

Nu återvänder han alltså till Jaro i division ett med ett ett år långt kontrakt. 34-åringen är nöjd att vara tillbaka i Jakobstad.

– Det känns bra att återvända till Jakobstad efter ett år i Uleåborg. Jag har min familj här och Jaro har varit mitt hem ända sedan jag kom till Jakobstad. Jag fyller 35 i år och slutet på min spelarkarriär närmar sig, säger Moore på Jaros webbsida.

– Fotbollen har gett mig mycket och jag älskar sporten så en tränarkarriär efter den aktiva spelartiden har redan länge funnits i tankarna, förklarar Moore.

Ska fungera som förebild för de yngre spelarna

Moore anser att hans engagemang på tränarsidan även utvecklat honom som spelare.

– Jag vill hjälpa det här laget. Vi har fantastiskt duktiga unga spelare som jag med mitt eget exempel vill hjälpa att nå sin fulla potential. Jag tycker också att jag själv blivit en klokare spelare eftersom flytten till tränarsidan hjälpt mig förstå spelet från en helt annan sida. Spelar-Wally och tränar-Wally är två helt olika personer. Där jag som spelare ofta funderar över någon träningsövning och den nytta den eventuellt ger så har jag nu redan i början av tränarkarriären lärt mig bättre förstå helheten och varför det lönar sig att göra vissa träningsmoment, fortsätter Moore.

Chefstränare Niklas Käcko är nöjd med att få rutinerade Moore tillbaka till Jaro.

– Wally har mycket att lära våra unga spelare och hela organisationen. Han för med sig en oerhörd erfarenhet och hjälper därmed till att föra hela vår förening framåt. Wally är väldig motiverad både som spelare och som tränare och ett utmärkt föredöme för de unga spelarna både i representationslaget och i B-juniorerna, säger en nöjd Käcko.