Hoppa till huvudinnehåll

Sverige lämnades utanför semifinal i handbolls-VM – “Fruktansvärd besvikelse”

Mikkel Hansen.
Danmarks stjärna Mikkel Hansen gjorde sex mål mot Sverige. Mikkel Hansen. Bild: 2019 Jan Christensen Mikkel Hansen,handboll,Danmarks herrlandslag i handboll

Sveriges handbollsherrar förlorade mot Danmark och kommer inte att spela om medalj i handbolls-VM. Det är istället Tyskland, Norge, Frankrike och Danmark som fortsätter till semifinal.

Sverige förlorade sina två sista matcher i huvudrundan och ryms inte med bland de fyra bästa i VM som spelas i Danmark och Tyskland.

Först var Norge bättre med 30-27 och igår vann Danmark med 30-26. I första halvleken ledde Sverige som bäst med tre bollar men danskarna kom ikapp och förbi.

Förlusten innebär att Sverige stannade på sex poäng i gruppen vilket betyder att det blir placeringsmatch istället för semifinal.

– Det är fruktansvärd besvikelse. Det känns svintufft. Vi har torskat två matcher i rad och missar semifinal. Det var lite av en Herkulesuppgift, men tyvärr räckte vi inte till, sade svenska målvaktsstjärnan Andreas Palicka till TV3.

Det är istället Danmark, Norge, Tyskland och Frankrike som tog sig in bland de fyra främsta. Sverige möter Kroatien i en match om femteplats.

I fredagens semifinalerna möter Tyskland Norge medan Danmark och Frankrike gör upp om den andra finalbiljetten. Medaljerna avgörs på söndagen.