Hoppa till huvudinnehåll

Två män bröt sig in i bensinstation i Österby - stängde först av larmet

Två män står vid en betjäningsdisk i en servicestation. De är misstänkta för inbrott.
Polisen har publicerat en bild på de två misstänkta. Två män står vid en betjäningsdisk i en servicestation. De är misstänkta för inbrott. Bild: Västra Nylands polisinrättning misstänkta,inbrott,Ekenäs,österby

Polisen efterlyser uppgifter av eventuella ögonvittnen till ett inbrott i Nestes bensinmack i Österby i Ekenäs på onsdagen (23.1). Två män misstänks ha försökt stjäla pengar från Veikkaus spelautomater.

De två männen kom in på bensinstationen genom att söndra en fönsterruta. Inne i byggnaden letade de efter nycklarna till spelautomaterna utan att lyckas.

Sedan försökte de misstänkta gärningsmännen bryta sig in i spelautomaterna. Det ledde till att automaterna fick omfattande skador.

De två männen hann vistas en timme på platsen innan ett av larmen gick på. Fönstret gärningsmännen tog sig genom var larmat, men de hade förhindrat larmet från att gå på.

Maskerade

De två männen lämnade bensinmacken till fots och tog sig till en bil de hade parkerat på Mikaelskolans parkeringsplats som ligger nära servicestationen.

Gärningsmännen bar mörka kläder och hade skor med ljusa sulor. Åtminstone den ena mannens skor var av märket Nike. Den ena gärningsmannen bar munkjacka och den andra hade en svart jacka med grå ärmar.

Två män står vid en betjäningsdisk i en servicestation. De är misstänkta för inbrott.
Två män står vid en betjäningsdisk i en servicestation. De är misstänkta för inbrott. Bild: Västra Nylands polisinrättning misstänkta,inbrott,Ekenäs,österby

Bägge männen bar handskar och hade heltäckande ansiktsmasker.

Polisen vill att den som har sett något eller har information om händelserna tar kontakt till vihjeet.espoo@poliisi.fi. Akuta iakttagelser om personerna kan man ge via nödnumret 112.