Hoppa till huvudinnehåll

En Eremenko till i Seinäjoki – 20-årige Sergei gör pappa Alexei sällskap i SJK

Sergei Eremenko på uppvärmning.
Sergei Eremenko spelar för SJK. Sergei Eremenko på uppvärmning. Bild: Yle/Antti Koivukangas Sergei Eremenko

SJK från Seinäjoki förstärker sin trupp med den 20-årige mittfältaren Sergej Eremenko. Eremenko spelar i Seinäjoki på lån från sin lettiska klubb Spartak Jurmala och får i SJK sin pappa Alexej som tränare.

Eremenko presenterades i Seinäjoki på fredagen inför lagets stundande cup-premiär mot VPS.

– Det känns bra att komma till SJK. Jag är väldigt taggad och väntar redan på att få spela. Den här säsongen är viktig för mig och jag vill hjälpa laget så gott jag kan, säger Eremenko på klubbens webbplats.

Hur går det för Sergej Eremenko i Seinäjoki?

Blir en spelare i mängden.
42.2% (114 röster)
Förstärker SJK klart.
24.4% (66 röster)
Floppvarning.
24.1% (65 röster)
Succé, kommer att dominera i ligan.
9.3% (25 röster)
Antal avgivna röster: 270

Sergei Eremenko är formellt Spartak Jurmala-spelare, men har aldrig spelat för klubben. Fram till övergången till Seinäjoki var han utlånad till Spartak Moskva.

– Jag känner honom väl som spelare. Han vet jag vill få ut av honom och han känner till mitt system. Men när vi tränar och spelar är han inte min son, han är en av mina spelare. Men jag kan honom bra och vet hur jag får ut det bästa av honom, vilket kommer att vara till stor nytta för laget, kommenterar Alexei Eremenko.

Innan Sergei Eremenko blev Jurmala-spelare spelade han som ungdomsproffs i FC Basel i Schweiz.

Han har också gjort 20 matcher och två mål i den inhemska fotbollsligan i FF Jaros led.

På landslagsnivå representerade Sergei Eremenko länge Finland, innan han 2018 valde att börja representera föräldrarnas hemland Ryssland i landslagssammanhang.

Sergei Eremenkos bror Alexei Eremenko Junior har också spelat en kort sejour i SJK, men hans kontrakt bröts under vårvintern 2016 av familjeskäl.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport