Hoppa till huvudinnehåll

Sparken! Besked från Helsingfors IFK – jubilaren Selin stiger åt sidan, Jarno Pikkarainen tar över med omedelbar verkan

Ari-Pekka Selin och Jarno Pikkarainen i IFK:s spelarbås.
Ari-Pekka Selin till vänster och Jarno Pikkarainen till höger bakom HIFK:s avbytarbänk. Ari-Pekka Selin och Jarno Pikkarainen i IFK:s spelarbås. Bild: AOP Ari-Pekka Selin,Jarno Pikkarainen,HIFK Hockey

Ishockeyligalaget Helsingfors IFK byter tränare. Det byte som redan var på tapeten blir verklighet med en snabbare tidtabell. Ari-Pekka Selin stiger åt sidan och IFK hamnar i Jarno Pikkarainens kommando några månader tidigare än planerat.

IFK berättar om förändringen på sin webbplats.

– Vi fattade ett beslut att tidigarelägga överföringen av tränaransvaret från Selin till Pikkarainen, säger sportchef Tobias Salmelainen.

– Vi vill tacka Ari-Pekka Selin för det jobb han gjort för Helsingfors IFK och önskar honom lycka till i framtiden, heter det i klubbens korta pressmeddelande.

Hoppa över Twitterpostning

Selin lyckades nyligen nå 600 matcher i FM-ligan som tränare, men flera blir det inte denna gång.

Pikkarainen har funnits i klubben sen våren 2017 och får sitt elddop som ansvarstränare redan i kväll när Helsingfors IFK spelar borta mot KooKoo i Kouvola.

IFK ligger för tillfället på sjunde plats i tabellen, en poäng ifrån en sjätteplats och direkt avancemang till kvartsfinal.

Avståndet till att helt trilla ut ur slutspelet är i sin tur nio poäng.

Läs mera:

"Ett fint minne" – HIFK kämpade fram två poäng i chefstränaren Ari-Pekka Selins jubileumsmatch

Ari-Pekka Selin stod på tisdagskvällen bakom bytesbänken för 600:e gången som chefstränare i ishockeyligan. Presenten? En kämpaseger över KalPa – som tvingade matchen till straffar.

Läs mera:

Selin lämnar HIFK efter säsongen – ersättaren finns redan i klubben

Nästa säsong är det Jarno Pikkarainen som kommer att basa över HIFK i ishockeyligan. Han tar över efter Ari-Pekka Selin som lämnar klubben efter den här säsongen. Det är en fantastisk möjlighet, säger Pikkarainen.

Läs också