Hoppa till huvudinnehåll

Tuff tid av Reetta Hurske – klarade EM-gränsen och hotade Neziris finländska rekord

Reetta Hurske.
Hurske siktar nu på att löpa under åtta sekunder. Reetta Hurske. Bild: Vesa Pöppönen / AOP Reetta Hurske,häcklöpning

Reetta Hurske underskred EM-gränsen på 60 meter häck då klockan stannade på 8,04 i Åbo. Det handlar om en lysande tid, noteringen är alla tiders näst bästa i Finland.

Reetta Hurske underskred resultatgränsen till inomhus EM i Glasgow då hon löpte till seger i Åbo på tiden 8,04. Hurske var bara sju hundradelar från Nooralotta Neziris finländska rekord på 60 meter häck som lyder 7,97.

– Jag visste att jag är i bra form, men jag hade inte väntat mig en så här tuff tid i säsongens första tävling. Normalt brukar jag inleda med svagare tider och sedan arbeta upp mig, kommenterade Hurske i friidrottsförbundets pressmeddelande.

Även om Hurskes prestation var lyckad så handlade det inte om en fullträff.

– Mitt mål är att komma under åtta sekunder. Tidigare hade jag inte tänkt att det är möjligt, men efter den här premiären så är det definitivt min målsättning den här vintern.

Friidrottens inomhus-EM arrangeras i Glasgow i mars.