Hoppa till huvudinnehåll

”Din tid kommer” – Henrik Lundqvist vann målvaktstävlingen till tonerna av Håkan Hellström

Henrik Lundqvist sträcker upp händerna i luften och jublar efter sin seger i All Star-helgens målvaktstävling.
Henrik Lundqvist jublar efter sin seger i All Star-helgens målvaktstävling. Henrik Lundqvist sträcker upp händerna i luften och jublar efter sin seger i All Star-helgens målvaktstävling. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press Henrik Lundqvist

Än kan veteranen. Framför näsan på de yngre talangerna stal Henrik Lundqvist målvaktsshowen under NHL:s All Star-jippo. Svensken räddade tolv straffar i rad, ackompanjerad av musikartisten han själv hade valt: landsmannen Håkan Hellström.

All Star Stills Competition, skicklighetstävlingarna som är en del av NHL:s All Star-helg i San José handlar inte bara om det hårdaste skottet, de skickligaste passningarna eller den bästa skridskoåkaren.

Också målvakterna får sin chans att glänsa i en kamp där det gäller att rädda så många straffar som möjligt.

Överlägsen etta i år: New York Rangers 36-åring Henrik Lundqvist som räddade tolv staffar i rad, fyra fler än tvåan, Tampa Bays ryske keeper Andrej Vasilevski.

– Det var förstås roligt. Jag tycker dock det roligaste är att bara var på isen med alla de här killarna och få se hur skickliga de är, det är grejen med det här evenemanget, säger Lundqvist till Aftonbladet.

"Jajamen, Håkan!"

Under sina framträdanden fick målvakterna själva välja musik, vilken låt de skulle försöka plocka puckar till. Henrik Lundqvist valde att låta den nordamerikanska publiken lyssna på lite svensk musik. Håkan Hellströms ”Din tid kommer”.

– Jajamen, Håkan! Jag gillar honom väldigt mycket. Han påminner mycket om Sverige och sommar för mig. Jag får sköna bilder framför mig när jag hör honom, förklarar Lundqvist för Aftonbladet.

– Så när jag nu fick chansen att välja en låt så pratade jag med en polare, en amerikan faktiskt, som var med på Håkan-konserterna för två somrar sen och han hjälpte mig att ta fram den låten.

Första damspelaren deltog

En annan uppmärksammad spelare under Skills-jippot var Kendall Coyne Schofield. OS-guldmedaljören från USA blev den första damspelaren som fick vara med i NHL:s All Star-tävlingar när hon ersatte den skadade Coloradoanfallaren Nathan MacKinnon i skridskotävlingen.

NWHL-spelaren slutade sjua av åtta deltagare i tävlingen och slog alltså en herrspelare, Arizonas Clayton Keller.

Tävlingen vanns av Edmontons stjärna Connor McDavid.

– Hon var otrolig. Hon flög fram på isen. Hon är en strålande skridskoåkare och en lysande ishockeyspelare, säger McDavid till NBC om Coyne Schofield.

McDavids seger i skridskotävlingen var kanadensarens tredje raka i NHL-jippot. Tvåa blev Buffalos amerikanska anfallare Jack Eichel.

En finländare deltog i hastighetsåkningen, Dallas rookieback Miro Heiskanen föll vådligt i sitt första försök men fick testa på nytt och blev till slut fyra.

Läs mera:

Sebastian Aho imponerade i All Star-helgens passningstävling – ny vinnare i kampen om det hårdaste skottet

Finländaren som glänste mest under All Star-showen i San José var Sebastian Aho. Carolinaforwarden slutade tvåa i passningstävlingen, knappt slagen av Edmontons Leon Draisaitl. Årets hårdaste skott avfyrades av Washingtonbacken John Carlson, drygt 165 kilometer i timmen.

Läs också