Hoppa till huvudinnehåll

Turkkila och Versluis nöjda med mästerskapsdebuten – liten miss i fridansen gjorde att man tappade en placering

Juulia Turkkila och Matthias Versluis i EM
Juulia Turkkila och Matthias Versluis slutade på elfte plats i EM. Juulia Turkkila och Matthias Versluis i EM Bild: EPA-EFE/TATYANA ZENKOVICH konståkning,Juulia Turkkila,Matthias Versluis

Isdansparet Juulia Turkkila och Matthias Versluis var rankade på elfte plats inför EM. Det blev också deras slutliga placering i mästerskapsdebuten. Vi har bevisat att vi kan prestera på en hög nivå, säger Turkkila till Yle.

Juulia Turkkila och Matthias Versluis fick en strålande start på EM då paret stod för en bländande insats i rytmdansen i fredags. Turkkila och Versluis gick in på tionde plats vilket var deras placering inför dagens fridans.

Till tonerna av Mozarts 20:e pianokonsert lyckades paret inte skrälla på samma sätt i fridansen. I det stora hela gjorde man en stabil insats även om Versluis tappade balansen i den första twizzlen vilket gav poängavdrag.

24-åringarna Turkkila och Versluis belönades med 101,16 poäng för fridansen vilket är ungefär en tiondel bättre än det gamla rekordet. Parets sammanlagda poäng blev 168,34 vilket gav en elfte plats i resultatlistan.

– Vi strävar alltid efter en felfri insats och det lyckades inte nu. Trots det får vi vara nöjda med mästerskapsdebuten. I isdans är man sällan så här högt i resultatlistan som nybörjare. Vi har bevisat att vi kan prestera på en hög nivå, säger Turkkila till Yle.

– Det här ger mycket för framtiden och vi kan vara väldigt nöjda, kompar Versluis.

EM-guldet gick till det franska paret Gabriella Papadakis och Guillaume Cizeron. Paret ledde efter rytmdansen och vann till slut med mer än tio poäng före Alexandra Stepanova och Ivan Bukin från Ryssland.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport