Hoppa till huvudinnehåll

På tv i dag: Stafettkarneval i Ulricehamn och masstarter i skidskytte

Iivo Niskanen och Krista Pärmäkoski håller världsklass. De övriga finländska skidåkarna sackar efter. Kan dagens stafetter i Ulricehamn bjuda på blåvita glädjestunder på bredare front? I världscupen i skidskytte är Kaisa Mäkäräinen den enda som försvarar Finlands färger i masstarterna i Anterselva.

På kommande i dag:
 

Kl. 15.15 Skidåkning, herrar stafett 4 x 10 km (Referat: Chriso Vuojärvi)

 
Finland: Perttu Hyvärinen, Iivo Niskanen, Lari Lehtonen, Matti Heikkinen
 
Referentens kommentar: Samma läge som på damsidan. Iivo Niskanen är världens bästa klassiska åkare, men bredden saknas.

Men en medalj i Seefeld är ingen omöjlighet. Endast Norge och Ryssland är klart bättre. Frankrike har också bra bredd, men den franska kvartetten känns inte avsevärt vassare än Finlands.

I det finländska laget pågår en hård intern kamp om platserna i stafettlaget. Niskanen och Ristomatti Hakola känns givna, så Perttu Hyvärinen, Lari Lehtonen och Matti Heikkinen kämpar om de två återstående platserna. De tre sistnämnda åker i dag så det ger en extra krydda till tävlingen.
 

Kl. 16.45 Skidskytte, herrar masstart (Referat: Magnus Eklöv)

 
Finland: Ingen deltagare
 
Referentens kommentar: Johannes Bö verkar oslagbar för tillfället. Fourcade, Peiffer, Loginov, Fillon-Maillet och de övriga toppherrarna måste tänja sig till sitt yttersta för att ha en chans att rubba norrmannen.

De alla är säkert vrålhungriga efter segrar och gör allt för att utnyttja möjligheten att fälla Bö från tronen om han ger dem chansen. 

 

Läs också

Nyligen publicerat - Sport