Hoppa till huvudinnehåll

Både Lotta Harala och Annimari Korte skadade: ”Rivningen i baklåret var värre än jag trodde”

Lotta Harala och Annimari Korte.
Lotta Harala och Annimari Korte. Lotta Harala och Annimari Korte. Bild: All Over Press Lotta Harala,Annimari Korte

Kampen om platserna till inomhus-EM på den korta häcken verkar inte bli så het som det redan såg ut att bli. Lotta Harala och Annimari Korte meddelar nämligen båda att de är skadade.

Tidigare i januari klarade både Matilda Bogdanoff och Reetta Hurske gränsen till inomhus-EM i Glasgow. Så som det ser ut nu kommer de inte att utmanas om biljetterna till Skottland av Lotta Harala eller Annimari Korte.

Bägge två meddelade nämligen på måndagskvällen på sina respektive Instagram-konton att de åkt på skador.

Lotta Harala skriver att hon tvingas stå över hela inomhussäsongen.

– Den här gången var kroppen av den åsikten att jag ska rikta blickarna på sommaren. Jag jobbar hårt för att vara i mitt livs form, skriver hon.

Harala preciserar inte närmare hurudana problem hon stött på.

"Vill inte riskera säsongens huvudmål"

Det gör däremot Annimari Korte som ärligt säger att hon inte förstår hur hon har kunnat löpa häck över huvudtaget. Hon skriver ändå att hon inte helt gett upp hoppet om att kunna tävla inomhus ännu i år.

– Rivningen i baklåret visade sig vara 10 centimeter istället för under 1 cm, som jag trodde. Nu reser jag till Finland för att hitta en lösning, jag vill inte riskera säsongens huvudmål i oktober, skriver hon.

Inhomhus-EM tävlas 1-3.3. Friidrotts-VM kör igång den 28 september i Qatar.

Läs mera:

Formbesked av Matilda Bogdanoff i NÅID-mästerskapet – klarade EM-gränsen i häcklöpning: ”Bara rullade på”

HIFK:s Matilda Bogdanoff beslut att återvända till häcklöpningen börjar bära frukt. Bogdanoff blev bara en hundradelssekund från sitt personbästa i Helsingfors på söndagen och klarade samtidigt EM-gränsen på 60 meter häck.

Läs mera:

Tuff tid av Reetta Hurske – klarade EM-gränsen och hotade Neziris finländska rekord

Reetta Hurske underskred EM-gränsen på 60 meter häck då klockan stannade på 8,04 i Åbo. Det handlar om en lysande tid, noteringen är alla tiders näst bästa i Finland.

Läs också