Hoppa till huvudinnehåll

HJK:s jakt på ny cupfinal inleddes – Riski avgjorde derbyt mot HIFK

Riku Riski skjuter ett skott
Riku Riski gjorde matchens enda mål. Riku Riski skjuter ett skott Bild: Lehtikuva fotboll,HJK Helsingfors,Riku Riski

Ett mål i den 32:a minuten var allt som krävdes för att HJK skulle inleda tävlingssäsongen med full pott. HIFK gjorde det svårt för oss men vi fick ett mål och det räckte, säger segerskytten Riku Riski.

Efter träningsmatcher mot Glasgow Rangers och Hammarby var det i kväll skarpt läge som gällde för HJK. Säsongens första tävlingsmatch och för motståndet i finska cupen stod lokalrivalen HIFK.

HJK ställde upp med ett relativt starkt lag och det var en tilltänkt målspottare som avgjorde matchen. I den 32:a minuten hittade Riku Riski rätt.

– Det var en viktig seger för oss. Det var ingen lätt match, HIFK gjorde det svårt för oss men vi fick ett mål och det räckte, säger Riski efter matchen.

Målet kommer efter en snabbt slagen frispark och Riski behövde bara rulla in bollen.

– Då det är jämna matcher är det små saker som kan avgöra som i dag. Det var ett bra mål för oss, säger Riski.

"Roligt att få spela matcher"

HJK har spelat i cupfinal de tre senaste åren. 2017 tog man sitt trettonde guld men både 2016 och 2018 blev det förluster.

Efter den första matchen i gruppspelet väntar ytterligare fyra matcher under vintern innan slutspelet tar vid.

– Vi har tränat hårt och det är roligt att få börja spela matcher. Man kommer mer in i rytmen och förhoppningsvis blir det seger i varje match.

– Vi har ett nytt spelsystem och nya idéer inför den här säsongen. Vi tränar på alla delar och det tar tid men självförtroendet blir bättre och det är bra att bygga vidare på, säger Riski.

Resultat:

HJK – HIFK 1–0
32 min 1–0 Riku Riski