Hoppa till huvudinnehåll

Källman lämnar Dundee FC – ny klubb utomlands klarnar snart

Benjamin Källman.
Benjamin Källman. Benjamin Källman. Bild: imago/Action Plus/ All Over Press fotboll,Benjamin Källman,Dundee FC

Benjamin Källman har gjort sitt i den skotska klubben Dundee FC. Det är bristen på speltid som gör att Källman väljer att se sig om efter en annan klubb. Det finns ingen garanterad startplats för mig, säger han till Yle Sporten.

På tisdagen gick Dundee FC ut med att man har brutit lånekontraktet med anfallaren Benjamin Källman. Källman kommer inte att återvända till FC Inter utan man håller just nu på att göra klart med en ny klubb utomlands.

– Jag kan inte avslöja klubben just nu, men det är en annan klubb utomlands. Det blir klart snart, säger Källman i en kort kommentar till Yle Sporten.

Ekenäsbördige Källman hann spela 18 ligamatcher och göra ett mål för Dundee under hösten. Orsaken till att han nu lämnar är bristen på speltid. I de senaste matcherna har han fått nöja sig med ströminuter.

– Det är speltiden som gör att jag lämnar. Det finns ingen garanterad startplats för mig, säger han.

I november åkte Källman på en knäskada som höll honom borta i några veckor. Efter uppehållet spelade han i åtta matcher för Dundee men bara fulla 90 minuter i en drabbning.

Skadan stör honom inte längre och påverkar inte då jakten på en ny klubb pågår.

– Jag är helt skadefri just nu, säger han.

Ylätupa flyttar till AIK

U21-landslagsmannen Saku Ylätupa kommer att spela för AIK i allsvenskan under de kommande fyra säsongerna. Ylätupa lämnar därmed Ajax där han spelat för klubbens U19 och reservlag de två senaste säsongerna.

– Jag är riktigt stolt, glad och exalterad över att skriva på för en så stor klubb som AIK. Jag längtar redan efter att säsongen ska starta, säger Ylätupa på klubbens webbplats.

AIK:s sportschef Björn Wesström ser mycket potential i Ylätupa.

– Saku har farten och bollkontrollen som sitt signum och hans egenskaper kommer att hjälpa oss att utveckla vår offensiv, säger han.

Läs mera:

Benjamin Källman måste vässa psyket i tuffa skotska mentaliteten: ”Mer accepterat att sakna talang än vilja”

Den skotska kulturen är att ge allt eller bli utanför, säger Benjamin Källman. Den Ekenäsbördiga anfallaren har genast krigat till sig lagkompisarnas respekt i Dundee. I Sportmagasinet pratar Källman om de mentala utmaningarna under första utlandsvistelsen, den passande end-to-end-fotbollen och ovilligheten att återvända till Finland.