Hoppa till huvudinnehåll

Besviken Kekäläinen överväger att byta bort Panarin som vägrar snacka kontraktsförlängning: "Vi är beredda att fatta tuffa beslut om det behövs"

Jarmo Kekäläinen talar under en presskonferens.
Jarmo Kekäläinen talar under en presskonferens. Jarmo Kekäläinen talar under en presskonferens. Bild: Jason Mowry/Icon Sportswire/All Over Press Jarmo Kekäläinen

Columbus Blue Jackets ryska stjärnduo Sergej Bobrovskij och Artemi Panarin sitter på utgående kontrakt. De har vägrat att förlänga med klubben, vilket har försatt lagets general manager Jarmo Kekäläinen i en besvärlig sits: behålla spelarna och gå för framgång i vår eller byta bort dem i utbyte mot framtida pusselbitar?

Artemi Panarin meddelade redan i somras att han inte tänker snacka kontrakt under pågående säsong. I praktiken var budskapet mellan raderna tydligt. Panarin är inte intresserad av att fortsätta i Columbus efter säsongen 2018–19.

Columbus klubbchef Jarmo Kekäläinen har trots det snackat med ryssens agent Dan Milstein under vintern men i måndags kom det definitiva beskedet om att kontraktsförhandlingarna får vänta till efter säsongen.

Columbussupportrarna var inte belåtna över Panarins besked. I matchen mot Buffalo buade de åt sin stjärna, skriver Aaron Portzline på Twitter.

Tuffa beslut

Kekäläinen, som trots allt haft små förhoppningar om en förlängning, har nu några veckor på sig att fatta tunga beslut. Finländaren berättade i en intervju om sina tankar kring situationen.

– Vi har hela tiden sagt att vi är beredda att fatta tuffa beslut om det behövs. Vi fokuserar på att förstärka laget och ha ett så bra lag som möjligt på isen denna vår. Samtidigt tänker vi förstås på framtiden.

– Vi gillar Artemi och skulle vilja behålla honom. Han har rätt att välja klubb den 1 juli och väljer han att göra det kommer också vi då att knacka på hans dörr. Jag har respekt för spelarna och deras rättigheter att fatta sina egna framtidsbeslut.

Artemi Panarin har gjort 19 + 36 = 55 poäng på 47 matcher.
Artemi Panarin har gjort 19 + 36 = 55 poäng på 47 matcher. Artemi Panarin har gjort 19 + 36 = 55 poäng på 47 matcher. Bild: Adam​ Lacy/Icon Sportswire/AOP Artemi Panarin

Panarin har ryktats vara intresserad av att spela i en större stad eller på ett ställe med varmare klimat. Klubbar i Florida, Kalifornien, Chicago och New York City har nämnts som potentiella klubbadresser. Panarin valde nyligen att spendera sin semester under All Star-uppehållet i Miami Beach.

Skip Instagram post

Hur besviken är du över situationen som har uppstått?

– Visst är jag besviken. Jag tycker att vi har gjort vad vi kan för att få honom att känna sig hemma. Vi har ett bra lag, en fin stad, fantastiska supportrar och bra faciliteter.

"Det beror på vad som erbjuds"

Ni kan förlora både Bobrovskij och Panarin utan att få något i kompensation. Är ni beredda att ta den risken?

– Det beror helt på vad som erbjuds. För ett år sedan hade vi erbjudanden på Jack Johnson och Matt Calvert. Vi bestämde oss för att behålla dem.

– Vi tyckte att det var det bästa för oss på kort sikt. Det vi skulle ha fått i utbyte hade inte varit tillräckligt sett ur ett långsiktigt perspektiv. Det fungerar på samma sätt här.

– Mina telefoner har ringt hela tiden idag. På grund av olika orsaker….

Avslutar Panarin säsongen i Columbus?

Nej
66.8% (147 röster)
Ja
33.2% (73 röster)
Antal avgivna röster: 220

Har du svarat?

– Jag kan bara ta emot ett samtal i gången. Men jag är rätt så bra på att ringa tillbaka, skrattade Kekäläinen

Sergej Bobrovskij har inte kommit upp på förväntad nivå denna säsong.
Sergej Bobrovskij har inte kommit upp på förväntad nivå denna säsong. Sergej Bobrovskij har inte kommit upp på förväntad nivå denna säsong. Bild: Adam Lacy/Icon Sportswire/AOP Sergej Bobrovskij

Behöver ni i en spelaraffär få spelare i utbyte som direkt kan gå in och bidra?

– Det är svårt att spekulera i. Generellt kan jag säga att lag som vill spetsa sina trupper inte vill skicka etablerade spelare åt motsatt håll.

Hur tufft skulle det vara att byta bort spelarna?

– Vi älskar Panarin men vi tog 108 poäng säsongen före han anslöt till oss. Vi kommer att ha ett bra lag även om de väljer att lämna oss. Vi kommer att klara oss.

Avslutar Bobrovskij säsongen i Columbus?

Ja
51.1% (89 röster)
Nej
48.9% (85 röster)
Antal avgivna röster: 174

NHL-klubbarnas trupper för säsongen 2018–2019 ska vara spikade den 25 februari.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport