Hoppa till huvudinnehåll

Nashvillespelaren brottas med alkoholmissbruk – stängs av och får igen klara sig utan lön

Austin Watson på isen.
Austin Watson få ta paus från spelandet. Austin Watson på isen. Bild: Patrick Gorski/Icon Sportswire/AOP Austin Watson

Ishockeyspelaren Austin Watson inledde säsongen med en lång avstängning efter att i somras ha rykt ihop med sin flickvän. Nu är 27-åringen igen avstängd på grund av sitt handlande utanför isen. Watson dras med ett alkoholmissbruk och enligt journalisten Adam Vingan har Watson misslyckats med den första delen av rehabiliteringsprogrammet som har pågått under en tid.

NHL-klubben Nashville Predators gick ut med ett meddelande om att Austin Watson är avstängd på obestämd tid på grund av alkoholproblem.

– Nashville Predators är ledsna och besvikna för Austin Watsons och hans familjs del. Vi kommer att fortsätta stötta Austin och hans familj medan de tar sig genom denna jobbiga period.

Watson fick inleda säsongen med en lång avstängning som ett resultat av en dispyt med sin flickvän i somras. Avstängningen var 27 matcher lång men förkortades senare till 18 matcher. Den avstängningen kostade Watson nästan 250 000 dollar i utebliven lön.

Nu missar Watson fler matcher och får under den tiden inte betalt. 27-åringen tecknade sommaren 2017 ett treårskontrakt som är värt 1,1 miljoner dollar per säsong.

Fortsätter med Steg 2

The Athletics journalist Adam Vingan erfar att Watson redan under en tid har deltagit i rehabilitering.

– Om jag har förstått det hela rätt får spelare i Steg 1 i rehabiliteringsprogrammet spela matcher samtidigt som de också har rätt till sin lön.

– Steg 2 gäller för spelare som misslyckas med Steg 1.

Den här säsongen har Watson noterats för 7 + 6 = 13 poäng på 34 matcher och kan först vara tillbaka i spel då representanter för rehabiliteringsprogrammet ger grönt ljus.

I Nashvilles organisation finns förutom målvakterna Pekka Rinne och Juuse Saros även två andra finländare i Miikka Salomäki och Eeli Tolvanen. Tolvanen håller just nu till i AHL-laget Milwaukee Admirals.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport