Hoppa till huvudinnehåll

Neymar borta tio veckor – missar Champions Leauge-åttondelen, men hoppet om Copa America på hemmaplan lever fortfarande

Neymar.
Neymar. Neymar. Bild: AFP / Lehtikuva Neymar

PSG:s brasilianska megastjärna Neymar kommer att vara borta från spel i ungefär tio veckor, rapporterar klubben. Det innebär att anfallaren med säkerhet tvingas stå över PSG:s Champions League-matcher mot Manchester United.

Det var förra veckan som Neymar tvingades lämna planen då PSG slog Strasbourg med 2–0 i den franska cupen. Den brasilianska stjärnan hade skadat samma fot som i fjol.

PSG-lotsen Thomas Tuchel menade genast att det skulle vara ”supersvårt” för Neymar att komma i form i tid till åtminstone det första mötet med Manchester United i åttondelsfinalen i Champions League – och nu har det första definitiva beskedet kommit.

Neymar kommer att tvingas vila i tio veckor.

– Paris Saint-Germain skickar allt stöd till Neymar. Vi hoppas att han kan återhämta sig med samma mod och målmedvetenhet som tidigare, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Missade CL-åttondelsfinal också i fjol

Även om det handlar om ett tungt besked var farhågorna större. Nu verkar Neymar klara sig undan utan operation, vilket tidigare rapporterades vara aktuellt.

Enligt bland andra ESPN och AFP har den brasilianska landslagsläkaren Rodrigo Lamar undersökt spelaren i veckan och det verkar nu finnas hopp för att Neymar ska kunna spela i Copa America i sommar. Turneringen spelas i år i Brasilien.

För ett år sedan drabbades Neymar av en fraktur i samma fot och tvingades då stå över den andra åttondelsfinalen mot Real Madrid i Champions League. Real Madrid fällde då PSG ur turneringen med sammanlagt 5–2.

Manchester United har i sin tur fortfarande inte förlorat en endaste match sedan Ole Gunnar Solskjär tog över som chefstränare efter José Mourinho.

Neymar har stått för 20 mål på 23 matcher under den pågående säsongen.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport