Hoppa till huvudinnehåll

Så lagar du middag av gårdagens kokta potatisar på 15 minuter

Potatis och getost i en ugnsform
Spara tid genom att låta skalet vara kvar. Det enda du behöver göra är att trycka ihop potatisen en aning. Potatis och getost i en ugnsform Bild: Yle/Carina Ahlskog potatis,getost,Gratäng,Strömsö (tv-program)

Kokta potatisar från i går blir en enkel potatisrätt som är god som sådan eller som tillbehör till lax eller lamm. Om man vill hålla den gröna linjen kan man också servera den med härliga betor eller linsbiffar.

Ingredienser:

  • 10 st kokta potatisar med skal
  • 150 g getost
  • 1 msk honung
  • färsk rosmarin
  • 1 st schalottenlök
  • salt
  • peppar

Gör så här:

  1. Krossa den kokta potatisen grovt i en ugnsform.
  2. Lägg på små klickar av getost och hackad lök på potatisen.
  3. Ringla över honung, krydda med rosmarin, salt och peppar.
  4. Gratinera i ugn på 220 grader ca 10 minuter.
Gratinerad potatis med getost
Gratinerad potatis med getost Bild: YLE/Carina Ahlskog potatis,Getost,Strömsö (tv-program),matrecept,Gratäng

Läs också

Recept

Sökfunktionen har flyttat till rutan högst uppe på sidan (ikonen "förstoringsglas"), eller snabbsök "matrecept"

Nyligen publicerat - Recept