Hoppa till huvudinnehåll

Vårdföretag sparar pengar med "spökjobbare" - är du ensam på jobbet trots att du enligt arbetspasslistan inte borde vara det?

Man sitter ensam på jobb vid ett bord.
"Det handlar om att effektivera och spara pengar." Man sitter ensam på jobb vid ett bord. Bild: Unsplash arbete

Föreställ dig att du är på jobb. I arbetspasslistan står det att du borde ha en kollega på plats, men i verkligheten är du ensam. Din kollega är inte på väg på jobb, det kan till och med hända att hen inte existerar.

Spökjobbare är ett oroväckande allmänt fenomen inom vårdbranschen.

I praktiken innebär spökjobbare personer som är inprickade i arbetspasslistan för att det ska se bra ut ifall det kommer en inspektion.

I verkligheten är dessa personer inte på jobb, bekräftar Inge-May Juslenius vid social- och hälsovårdens fackorganisation Tehy.

– Ja tyvärr, så här görs det. Det handlar om att effektivera och spara pengar.

Inge-May Juslenius
Inge-May Juslenius säger att spökjobbare leder till en otrygg arbetsplats. Inge-May Juslenius Bild: Leena Louhivaara Tehy

– Vi har många exempel på folk som har kontaktat oss just gällande fall då det finns obekanta namn inprickade i turlistan, berättar Juslenius.

Ibland kan det också handla om personer som nog är anställda vid bolaget, men som har helt andra uppgifter. Exempelvis kan en löneräknare vara inskriven på en arbetspasslista där hen inte hör hemma.

Juslenius berättar om fall då arbetsgivaren har sopat ärendet under mattan.

– Vi har fått ta del av fall då förmän på arbetsplatser har sagt att man inte ska bry sig om det finns anställda som aldrig dyker upp på jobb.

Spökjobbare leder till en otrygg arbetsplats

Då arbetspasslistan modifieras för att se bra ut vid en eventuell inspektion påverkas hela arbetsplatsen.

– För de som på riktigt arbetar där blir bördan för tung och så är det ju dessutom en risk för patientsäkerheten om det inte finns tillräckligt med personal, berättar Juslenius.

Det är ändå inte alltid lätt att komma åt problemen.

– För myndigheter kan det vara svårt att komma åt problemen eftersom de kan vara väl undangömda. Dessutom kräver det stora resurser, förklarar Juslenius.

Eftersom myndigheternas, i det här fallet Valviras, insats inte alltid räcker till vädjar Juslenius till de anställda.

– Nog är det ju så att de anställda också har ett ansvar. Ifall man märker att något inte står rätt till så ska man anmäla det.

– Då är det också viktigt att man tryggt kan anmäla det utan att ens position försvagas. Arbetsgivaren måste också ta dessa anmälningar på allvar, säger Juslenius.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes