Hoppa till huvudinnehåll

Danska tabelltolvan Benjamin Källmans nya destination: "Det är en spännande spelare med en stor utvecklingspotential"

Benjamin Källman följer med en landskamp från läktaren.
Benjamin Källman flyttar till Danmark. Benjamin Källman följer med en landskamp från läktaren. Bild: Yle/Antti Koivukangas Finlands U21-herrlandslag i fotboll,fotboll,Benjamin Källman

Snabbt efter att det blev klart att Benjamin Källman lämnar Skottland och Dundee klarnade också Danmark och Vendsyssel FF som 20-åringens följande destionation och klubb. Hjörring-laget ligger just nu på tolfte plats i den danska ligan.

Precis som kontraktet med Dundee tidigare handlar avtalet med Vendsyssel om ett lånekontrakt från FC Inter i Åbo.

– Han är en riktig anfallare som är bra på att placera sig rätt på planen, det har han visat i finska ligan då han levererat mål i ungefär var tredje match, säger sportdirektör Ole Nielsen på klubbens webbplats och fortsätter.

– Han har också visat att han kan göra mål i U21-landslaget och även fått debutera i A-landslaget. Så det är en spännande spelare med stor utvecklingspotential.

Vendsyssel kommer från Hjörring, och sin potentiella hemmadebut får Källman göra mot Tim Sparvs FC Midtjylland den 11 februari, när den danska Superligan återkommer efter vinteruppehållet.

Det är lätt att förstå att klubben vill förstärka offensiven inför våromgången.

Vendsyssel har gjort 20 mål i seriespel under säsongens 20 matcher är de främsta målskyttarna islänningen Jon Thorsteinsson och nigerianen Emmanuel Ogude – bägge har gjort tre mål var.